Main Content

Futbal: Clarke ako tréner tímu West Browmich Albion skončil

nedeľa, 15. december 2013 12:05 | Autor: TASR

West Bromwich 15. decembra (TASR) - Vedenie anglického futbalového klubu West Browmich Albion sa po sérii štyroch ligových prehier rozhodlo odvolať Steve Clarka z postu hlavného trénera. Informovala agentúra AP.

Clarke zotrval na pozícii kouča účastníka Premier League 18 mesiacov a bola to jeho prvá zastávka na poste hlavného trénera. Predtým pracoval ako asistent trénera FC Chelsea, kde spolupracoval s Jose Mourinhom na zisku dvoch anglických titulov. Okrem toho si vyskúšal post asistenta aj vo West Hame United a FC Liverpoole.

V minulej sezóne Clarke doviedol West Bromwich k ôsmemu miestu v Premier League, ale po víkendovej prehre 0:1 v Cardiffe sa klub ocitol len dva body a dve priečky nad zónou zostupu. "Posledné výsledky nás donútili pristúpiť k zmene na tomto poste, hoci to nezvykneme robiť príliš často. Pred nami sú však kľúčové zápasy a cítili sme, že teraz je ten správny čas na to, aby sme ešte z tejto sezóny urobili úspešný ročník," povedal technický riaditeľ klubu Richard Garlick

Clarke je už štvrtou trénerskou obeťou v tejto sezóne v najvyššej anglickej súťaži. Pred ním museli svoj post predčasne opustiť Paolo Di Canio (AFC Sunderland), Ian Holloway (Crystal Palace) a Martin Jol (FC Fulham). Clarkeho asistent Kevin Keen rovnako vo svojej funkcii skončil.