Main Content

Lyžovanie-SP: Matt najstarším víťazom slalomu, triumfoval vo Val d'Isere

nedeľa, 15. december 2013 14:05 | Autor: TASR

Val d'Isere 15. decembra (TASR) - Rakúsky lyžiar Mario Matt sa stal vo veku 34 rokov a 8 mesiacov najstarším víťaz slalomu Svetového pohára. Dvojnásobný majster sveta triumfoval v nedeľňajších pretekoch vo francúzskom Val d'Isere s náskokom 53 stotín pred Švédom Mattiasom Harginom, tretí skončil Talian Patrick Thaler (+0,78).

Jediný slovenský zástupca na štarte Adam Žampa sa do 2. kola neprebojoval, keď mu na 33. pozícii pri strate 2,45 postup unikol o jednu desatinu sekundy. Majster sveta a víťaz sobotňajšieho obrovského slalomu Rakúšan Marcel Hirscher nebodoval prvýkrát od marca 2012. Naposledy jeho čas v 1. kole nestačil ma postup do druhého kola pred takmer 5 rokmi, v januári 2009.

Matt si vytvoril dobrú východiskovú pozíciu už po 1. kole, keď sa usadil na čele o 32 stotín pred Thalerom. V druhom kole svoj náskok ešte zveľadil a slávil celkovo 15. triumf v SP. "Som hrdý na to, čo som dnes dosiahol. Naposledy som sa tešil z víťazstva vo Svetovom pohári pred takmer dvomi rokmi v Kranjskej Gore. Potom som mal veľakrát smolu, od prvenstva ma delilo pár stotín. Teší ma, že dnes to konečne vyšlo," povedal Matt do kamier rakúskej televízie ORF.