Main Content

SZU-Lyžovanie: V super-G Kantorová štvrtá, zlato pre Borghettiovú z Talianska(2)

nedeľa, 15. december 2013 14:05 | Autor: TASR

Passo San Pelegrino 15. decembra (TASR) - Len tesne unikla v nedeľu slovenskej reprezentantke v zjazdovom lyžovaní v pretekoch super-G na 26. svetovej zimnej univerziáde v Taliansku Barbare Kantorovej medaila. Časom 1:29,29 min obsadila štvrté miesto a od bronzovej priečky, na ktorej skončila Ruska Valentina Golenkovová ju delilo 0,07 s. Deviate miesto obsadila Barbara Lukáčová a na 14. mieste skončila strieborná z piatkového zjazdu Jana Gantnerová.

"Štvrté miesto je výsledok toho, že som spravila chybu. Mohlo to byť lepšie," konštatovala po pretekoch pre TASR Kantorová a pokračovala: "Podmienky boli super, trať bola dobrá a bola i pekne upravená. Nebol teda žiaden problém a išla som s radosťou a prehľadom."

Kantorová po 9. mieste v zjazde a 4. mieste v super-G má dobré vyhliadky i v kombinácii. "Kombinácia je ešte ďaleko, keďže nás čakajú ďalšie dve disciplíny, sú však moje obľúbenejšie a silnejšie. Ešte je čas, ale určite je to dobrý začiatok," uviedla Kantorová.

V nedeľu sa nedarilo Jane Gantnerovej, ktorá stratila predovšetkým v rovných pasážach. "Je to veľká škoda, pretože sa mi išlo veľmi dobre, najmä v technickej časti. Bohužiaľ ma sklamal materiál a budeme s tým musieť niečo urobiť. Vieme, že máme problém s lyžami, sú trošku pomalšie a na rovných častiach to bolo cítiť," povedala Gantnerová, ktorá si pohoršila v kombinácii, keďže jej súperky zo zjazdu atakovali popredné priečky i v super-G.

Zlato si vybojovala Talianka Giulia Borghettiová, striebro Poľka Karolina Chrapeková.

výsledky - Super-G:

1. Giulia Borghettiová (Tal.) 1:28,43, 2. Karolina Chrapeková (Poľ.) +0,15, 3. Valentina Golenkovová (Rus.) +0,79, 4. Barbara KANTOROVÁ (SR) +0,86,... 9. Barbara LUKÁČOVÁ (SR) +1,50, 14. Jana GANTNEROVÁ (SR) +2,24

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 2., 3. a 4. odsek

go mc la /k dispozícii sú videozáznamy a zvukové záznamy/