Main Content

Hokej: Hlasy po zápase 32. kola extraligy Bystrica - Košice (2:4)

nedeľa, 15. december 2013 20:05 | Autor: TASR

Hlasy po zápase 32. kola extraligy Bystrica - Košice (2:4)

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Mne sa ťažko hodnotí, momentálne keď nefunguje hlava, nejde nič. Aj sme chceli, no chalanom sebavedomie odchádza, deku jednoznačne cítiť. Sme radi, že príde prestávka, mala by nám psychicky pomôcť. Proti Košiciam sme nechceli hru veľmi otvárať, no individuálne chyby sa množili, šance sme nevyužívali. Škoda, že sme gól nestrelili skôr a nedostali impulz, aký veľmi potrebujeme. Toto mužstvo hokej vie hrať, no absolútne nám nič nejde, a potom hra aj tak vyzerá."

Aanton Tomko, kouč Košíc: "My sme sa zodpovedne pripravili na Bystricu, očakávali sme, že sa pokúsi po sérii prehier zvíťaziť. Dve tretiny sme kontrolovali hru, k ničomu súpera nepustili a keď, tak to vyriešil Riečický. V tretej tretine sa prejavila nedisciplinovanosť, vlažný prístup, ponúkli sme domácicm dva góly, no v ďalšom oslabení o dvoch hráčov sme sa ubránili a zaslúžene vyhrali."

Richard Jenčík, autor dvoch gólov Košíc: "Bolo dôležité, že sme hneď na začiatku strelili gól, odskočili súperovi na rozdiel dvoch, uplatnili sme náš systém hry s dobre uzavretým stredným pásmom. Vychádzali nám z neho rýchle protiútoky, pridali sme ďalšie góly, škoda len toho záveru. Dvakrát sme vyhodili puk cez plexisklo, no ubránili sme sa, presne takto sme pred vianocami chceli skončiť - víťazstvom."