Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (16.12.)

pondelok, 16. december 2013 09:57 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (16.12.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (16.12.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

TAMPA BAY: Útočník Tampy Bay Lightning Steven Stamkos už začal trénovať. Kanadský center si pred vyše mesiacom zlomil nohu, no jeho cieľom je uzdraviť sa do začiatku Olympiády.

PITTSBURGH: Hviezdny forward Pittsburghu Penguins Jevgenij Malkin si v súboji s Detroitom pripísal na svoje konto 600. bod vo svojej kariére v NHL. Na prekonanie tejto hranice mu stačilo odohrať 490 duelov. Zápas však nedohral po tom, čo narazil nohami narazil do mantinelu a v dueli sa už viac neobjavil. Bližšie informácie ohľadom jeho zdravotného stavu nie sú známe.

PITTSBURGH: V stredu sa uskutoční disciplinárne konanie s obrancom Pittsburghu Penguins Derykom Engellandom, ktorý sa bude spovedať pred šéfom disciplinárky Brendanom Shanahanom za jeho faul na útočníka Justina Abdelkadera z Detroitu Red Wings.

WINNIPEG: Dištancom na tri zápasy bol „odmenený“ Anthony Peluso z Winnipegu Jets, ktorý bol potrestaný za jeho zákrok voči Alexovi Goligoskemu z Dallasu Stars.

MONTREAL: Duel medzi New Yorkom Islanders a Montrealom Canadiens nedohral hosťujúci útočník George Parros, ktorý sa zranil pri bitke s Ericom Boultonom.

KHL

EXPANZIA KHL: Švédsky celok z Malmö údajne uvažuje o účasti v Kontinentálnej hokejovej lige. Okrem Švédov by sa KHL mohla rozšíriť aj o nórske Oslo, ktoré prejavilo taktiež záujem o vstup do najprestížnejšej európskej hokejovej súťaže.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

KOŠICE & B. BYSTRICA: Predstavitelia Košíc a Banskej Bystrice si vymenili útočníkov. Na východ sa sťahuje Matúš Chovan, ktorý v Košiciach už pôsobil. Opačným smerom putuje Rastislav Konečný.