Main Content

VIDEO: Čech Petr Mrázek parádne vychytal šancu Richarda Pánika

pondelok, 16. december 2013 11:21 | Autor: Dávid Lech

VIDEO: Čech Petr Mrázek parádne vychytal šancu Richarda Pánika
VIDEO: Čech Petr Mrázek parádne vychytal šancu Richarda Pánika | zdroj: © TASR

V šiestich nočných dueloch zámorskej National Hockey League sa o najväčší rozruch postarali brankári, ktorí vytiahli niekoľko skvelých zákrokov.

Na formu gólmanov z dnešnej noci doplatil aj slovenský krídelník Tampy Bay Lightning Richard Pánik, ktorého parádnym zákrokom vychytal Čech Petr Mrázek z Detroitu Red Wings. Nepremenená šanca z osemnástej minúty však hokejistu "bleskov" mrzieť nemusela. Na konci zápasu sa radoval so svojimi spoluhráčmi z výhry 3:0. 22-ročný martinský rodák opäť pomaly začína získavať dôveru trénera Jona Coopera, ktorý ho pred niekoľkými zápasmi nechal sledovať zápas len z tribúny ako zdravého náhradníka. V dnešnom stretnutí strávil Pánik na ľade deväť minút a deväť sekúnd, na svoje konto si pripísal jednu strelu, ktorá sa mohla skončiť gólom, no proti bol pohotový Petr Mrázek, ktorý nastúpil do svojho druhého zápasu v tejto sezóne. 

Ďalší fantastický zákrok predviedol gólman Chicaga Blackhawks Antti Raanta, ktorý po tohtoročných majstrovstvách sveta tentoraz udivuje svojimi perfektnými výkonmi divákov v zámorí, ktorí boli vo vytŕžení aj dnes v noci, keď fínsky brankár vychytal najväčšiu hviezdu "kráľov" slovinského centra Anzeho Kopitara, ktorý 24-ročného Fína nedokázal prekonať ani z dorážky pri ktorej Raanta vytiahol zo svojho repertoára nádherných zákrokov perfektný rozklep. Aj vďaka 21 úspešným zákrokom rodáka z mestečka Rauma sa Chicago radovalo z víťazstva 3:1.

 

V zápase Chicago - Los Angeles nehviezdil len Raanta ale aj jeho náprotivok Ben Scrivens, ktorý bleskurýchlym semaforom vychytal šancu druhého najproduktívnejšieho muža NHL Patricka Kanea. Americký krídelník sa v zápase strelecky nepresadil, no pripípsal si asistenciu na víťazný gól zápasu a za najproduktívnejším mužom NHL Sidneym Crosbym zaostáva už len o jeden jediný bod. Kane má momentálne na svojom konte 45 bodov za bilanciu 19+26.