Main Content

Tottenham prepustil Villasa-Boasa, tím dočasne prevezme Sherwood

pondelok, 16. december 2013 22:05 | Autor: TASR

Tottenham prepustil Villasa-Boasa, tím dočasne prevezme Sherwood
Tottenham prepustil Villasa-Boasa, tím dočasne prevezme Sherwood | zdroj: © TASR

Londýn 16. decembra (TASR) - Vedenie anglického futbalového klubu Tottenham Hotspur odvolalo v pondelok po vzájomnej dohode z postu hlavného trénera Andre Villasa-Boasa. Tím dočasne povedie bývalý stredopoliar "Spurs" Tim Sherwood, ktorému budú asistovať Chris Ramsey a Les Ferdinand.

Derniérou portugalského kouča pri mužstve bol nedeľňajší ligový zápas 16. kola, v ktorom "kohúti" utrpeli domáci debakel 0:5 s tímom slovenského stopéra Martina Škrtela FC Liverpool. Tridsaťšesťročný Villas-Boas, ktorý prišiel k "londýnskym kohútom" v júli 2012, sa dostal pod enormný tlak už po tom, čo jeho zverenci minulý mesiac prehrali s Manchestrom City 0:6.

Tottenham figuruje v tabuľke Premier League na siedmom mieste, pričom na vedúci Arsenal Londýn stráca osem bodov. Tottenhamu sa v domácej ligovej súťaži nedarí napriek tomu, že po odchode Garetha Balea do Realu Madrid minul na nákupy nových hráčov viac ako 100 miliónov libier. Tottenham sa však kvalifikoval do šestnásťfinále Európskej ligy 2013/2014 a proti West Hamu United sa predstaví vo štvrťfinále Anglického pohára.

"Vedenie klubu môže oznámiť, že sa s trénerom Andre Villasom-Boasom dohodlo na ukončení spolupráce. K rozhodnutiu sme dospeli po vzájomnej dohode a v záujme oboch zainteresovaných strán. Želáme Andremu všetko dobré do budúcnosti," uvádza sa vo vyhlásení klubu.

Podľa britských médií patria medzi kandidátov na uvoľnený post súčasný kouč Ruska a bývalý kormidelník Anglicka Fabio Capello, niekdajší tréner FC Chelsea Roberto Di Matteo, kouč Swansea City Michael Laudrup i technický riaditeľ Tottenhamu Franco Baldini.