Main Content

VIDEO: Nádherný gól Kanea a úžasný semafór Smitha!

streda, 18. december 2013 11:01 | Autor: Dávid Lech

VIDEO: Nádherný gól Kanea a úžasný semafór Smitha!
VIDEO: Nádherný gól Kanea a úžasný semafór Smitha! | zdroj: © TASR

V dvanástich nočných stretnutiach v NHL nebola núdza o zaujímavé okamihy. Nádherným gólom sa prezentoval útočník Chicaga Blackhawks Patrick Kane, pohľadným zákrokom sa prezentoval Mike Smith z Phoenixu Coyotes.

Najlepší celok National Hockey League Chicago Blackhawks v noci absolvovalo duel na ľade Nashvillu Predators. Zvíťazilo 3:1 a víťazný gól zápasu si do štatistík pripísal krídelník Patrick Kane, ktorý vsietil svoj dvadsiaty gól v aktuálnej sezóne. So 46 kanadskými bodmi je druhým najproduktívnejším hráčom zámorskej profiligy. 25-ročný útočník skóroval fantastickým backhandom, na ktorý gólman "predátorov" Carter Hutton nemal nárok. 

Famózny semafor predviedol gólman Phoenixu Coyotes Mike Smith, ktorý pohotovo vychytal obrovskú príležitosť Alexa Galchenyuka v závere prvej tretiny. Vďaka kanadskému brankárovi šli "kojoti" do kabín s vedomím jednogólového náskoku, ktorý však hráči Montrealu Canadiens v záverečnej dvadsať minútovke zmazali a svojho súpera zdolali 3:1. 

Slabšiu chvíľku v bránkovisku počas samostatných nájazdov, ktoré rozhodli o víťazstve medzi hráčmi New Yorku Islanders a Tampou Bay Lightning, si vybral ruský gólman "ostrovanov" Jevgenij Nabokov, ktorý za svoj chrbát pustil shootout šikovného forwarda Nikitu Kučerova, ktorý sa opäť raz snažil napodobniť Forsbergov nájazd. Nájazd sa mu však nevydaril podľa jeho predstáv, no napriek tomu svojho krajana prekonal a postaral sa tak o víťazný gól zápasu.