Main Content

Hokej: Novým trénerom extraligového Kladna Jiří Čelanský

štvrtok, 19. december 2013 13:05 | Autor: TASR

Kladno 19. decembra (TASR) - Novým trénerom českého extraligového klubu Rytíři Kladno sa stal Jiří Čelanský. Už vo štvrtok viedol tréning mužstva a jeho asistentmi sa stali Jan Neliba, ktorý pred niekoľkými dňa skončil na lavičke MsHK Žilina, a Josef Zajíc. Na kladenskej striedačke nahradili trojicu Zdeňek Vojta, Jiří Kopecký, Petr Tatíček, ktorých v stredu vedenie klubu odvolalo.

"V hre bolo viac mien, ale Jaromír Jágr, ako majiteľ, sa rozhodol pre Čelanského aj preto, že je to tréner pracujúci koncepčne a systém hry mužstiev, ktoré viedol, bol veľmi kvalitný. V hokejovom myslení majú k sebe veľmi blízko," citoval hokej.cz výkonného riaditeľa Kladna Václava Bartoša. Vedenie Kladna si od tejto trojice veľa sľubuje. "Jan Neliba a Josef Zajíc majú síce trocha iný systém práce, ale to vôbec nevadí. Spája ich pracovitosť, bojovnosť, čestnosť, férovosť a predovšetkým tímový duch. Všetci poznajú a budú plniť svoju úlohu," dodal Bartoš, ktorý je blízkym spolupracovníkom Jágra.

Noví tréneri majú za úlohu vyviesť Kladno z výsledkovej i hernej krízy a posunúť ho v tabuľke vyššie. "Verím, že s novými trénermi sa nadýchneme k tomu, že začneme zbierať body a všetci v klube budeme mať zase radosť z hokeja," uzavrel Václav Bartoš.

go lg