Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (20.12.)

piatok, 20. december 2013 10:10 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (20.12.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (20.12.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

MINNESOTA: Na listine zranených hráčov sa ocitol gólman Minnesoty Wild Josh Harding, ktorý by sa mal do kolotoča zápasov NHL zapojiť po vianočnej prestávke. Kanadský brankár si musí prejsť istým liečebným režimom jeho sklerózy.

MONTREAL: Útočník Montrealu Canadiens Daniel Briere pre nedostatočnú výkonnosť bude sledovať duel svojho tímu na ľade Saint Louis Blues len z tribúny ako zdravý náhradník.

TORONTO: Útočník Tyler Bozak z Toronta Maple Leafs, ktorý od začiatku decembra laboruje s poranenými šikmými brušnými svalmi, by sa mal do zostavy „javorových listov“ vrátiť 29. decembra.

BOSTON: Generálny manažér Bostonu Bruins Peter Chiarelli sa pre zámorské médiá vyjadril, že nie je ochotný vymeniť svojho útočníka Brada Marchanda. O odchode 25-ročného krídelníka sa čoraz častejšie špekuluje v dôsledku jeho častých provokácií.

TAMPA BAY: Do zostavy Tampy Bay Lightning sa vracia po šiestich vynechaných zápasoch elitný obranca Victor Hedman, ktorého trápilo zranenie v dolnej časti tela.

NEW JERSEY: Po dvanásťzápasovej absencii sa do zostavy New Jersey Devils vrátil útočník Stephen Gionta, ktorý nútene pauzoval pre zranenie kotníka.

DETROIT: Detroit Red Wings povolal do prvého tímu z farmy z Grand Rapids Griffins útočníka Jordina Tootooa.

NASHVILLE: Útočník Filip Forsberg z Nashvillu Predators sa vyliečil z otrasu mozgu a vedením klubu bol preradený na farmu do Milwaukee.

PHOENIX: Na úkor Connora Murphyho sa do prvého tímu Phoenixu Coyotes dostal český zadák Rostislav Klesla.

KHL

CSKA: Gólman Rastislav Staňa sa po takmer mesačnej pauze vrátil do zostavy moskovského CSKA. 30-ročného Slováka trápil zápal pľúc.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

POPRAD: Do konca aktuálnej sezóny sa s vedením prvoligového Bardejova dohodol na striedavom štarte najlepší strelec histórie najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Arne Kroták, ktorý v súčasnej sezóne háji farby Popradu.