Main Content

SZU-Lyžovanie: Gantnerová skompletizovala zbierku kovov z univerziád

piatok, 20. december 2013 23:05 | Autor: TASR

Pozza di Fasa 20. decembra (TASR) - Slovenské alpské lyžiarky Jana Gantnerová a Barbara Kantorová zabezpečili v predposledný súťažný deň v rámci 26. svetovej zimnej univerziády (SZU) pre slovenskú výpravu dvojitú medailovú radosť. Zatiaľ čo si Gantnerová "brúsila zuby" na medailu v slalome, tak Kantorová vsadila na istotu v kombinácii a išla si po strieborný kov.

"Viac by ma tešila medaila zo slalomu ako z kombinácie, pretože jazdím lepšie, no nevyšlo mi to ani v obrovskom slalome a ani v slalome. Musím sa predsa len rozpretekať, ešte mi to chýba, keďže som veľa nelyžovala," zamyslela sa Gantnerová, ktorá zároveň dodala: "Spokojnosť je s kompletizovaním medailovej zbierky, na druhej strane som obhajovala bronz, ale siedmym miestom sa to nepodarilo." Slovenská reprezentantka získala pre Slovensko v ére samostatnosti už osemnástu zlatú univerzitnú medailu.

Štrnáste striebro zaknihovala pre slovenský univerzitný výber reprezentačná kolegyňa Kantorová, ktorá odjazdila dve vyrovnané jazdy, po ktorých sa tešila z úspechu v kombinácii. "Na štarte som plánovala dôjsť predovšetkým do cieľa, išla som jazdu s prehľadom, bola naozaj bez väčších chýb a zaváhaní. Vládne spokojnosť, striebro je veľmi dobré," nadšene konštatovala pre TASR Kontorová, ktorá bola spokojná aj s celkovým účinkovaním na SZU. "Nikdy to nie je také dobré, aby to nemohlo byť lepšie. Ale platí to aj naopak. Teda som spokojná, neprivodila som si žiadne zranenie a hodnotím to kladne," dodala.

Gantnerová obsadila striebornú pozíciu v zjazde, bola siedma v obrovskom slalome i slalome a štrnásta v super-G. Kantorová bol štvrtá v super-G, ôsma v slalome, deviata v zjazde a v obrovskom slalome si vyjazdila 16. pozíciu.