Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (22.12.)

nedeľa, 22. december 2013 09:54 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (22.12.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (22.12.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

COLUMBUS: Do zostavy Columbusu Blue Jackets sa v zápase s Philadelphiou Flyers vrátili uzdravení James Wisniewski a Marián Gáborík. Obaja v zápase zaznamenali bod za asistenciu, no slovenský krídelník stretnutie nedohral po tom, čo si v úvodnej tretine zlomil kľúčnu kosť. Dĺžka jeho vynútenej pauzy zatiaľ nie je známa. 31-ročný útočník strávil na ľade len dve minúty a 45 sekúnd.

COLORADO: Brankár Colorada Avalanche Semjon Varlamov bol zbavený obvinenia z údajného domáceho násilia, z ktorého ho žalovala jeho žena. Jeden z najväčších adeptov na post tímovej jednotky Ruska na budúcoročnej Olympiáde tak nebude trestne stíhaný.

SAN JOSE: Prognózy lekárov boli potvrdené. Útočník San Jose Sharks Tomáš Hertl si pre poranenie kolena nezahrá minimálne jeden mesiac.

PHILADELPHIA: Forward Philadelphie Flyers Steve Downie bude svojmu tímu pre zranenie v hornej časti tela chýbať sedem až desať dní.

PITTSBURGH: Brankár Jeff Zatkoff sa dohodol s Pittsburghom Penguins na dvojročnej zmluve. Talentovaný gólman bude ročne poberať 600 000 USD.

DETROIT: Tímoví lekári Detroitu Red Wings odporúčali útočníkovi Stephenovi Weissovi podstúpiť operáciu poraneného triesla. Je na 30-ročnom forwardovi ako sa rozhodne, možnosťou je aj to, že bude so sebazaprením naďalej obliekať dres „červených krídel“.

NEW JERSEY: Duel s Anaheimom Ducks nedohral útočník New Jersey Devils Damien Brunner, ktorý sa z hry predčasne porúčal po strete s Markom Fistricom.

ST. LOUIS: Český útočník Vladimír Sobotka sa ocitol na listine zranených hráčov po tom, čo ho zákrokom miereným na hlavu „zostrelil“ David Clarkson z Toronta Maple Leafs.

ST. LOUIS: Na listine zranených bude Sobotkovi robiť spoločnosť jeho krajan a zároveň aj spoluhráč Román Polák, ktorého trápi zranenie členka.

CAROLINA: Do zostavy Caroliny Hurricanes sa po zraneniach vrátili zadáci Mike Komisarek a Brett Bellemore, ktorého trápili symptómy otrasu mozgu.

WINNIPEG: Po pätnástich vynechaných zápasoch sa na ľad vracia obranca Zach Bogosian z Winnipegu Jets, ktorý bol dlhodobo mimo hry pre zranenie triesla.

KHL

ČEĽABINSK: Rady minuloročného finalistu KHL Traktora Čeľabinsk vystuží skúsený Kanaďan Ian White, ktorý v zámorí naposledy obliekal dres Detroitu Red Wings.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

TRENČÍN: Vedenie Dukly Trenčín sa pomaly zbavuje starých nesplatených dlhov a podľa slov športového manažéra „vojakov“ Jozefa Daňa si trenčiansky celok bude môcť v budúcej sezóne dovoliť aj lepšie platených hráčov.