Main Content

VIDEO: Bernier sa zahral na Hašeka, Gustavsson čaroval hokejkou

nedeľa, 22. december 2013 11:30 | Autor: Dávid Lech

VIDEO: Bernier sa zahral na Hašeka, Gustavsson čaroval hokejkou
VIDEO: Bernier sa zahral na Hašeka, Gustavsson čaroval hokejkou | zdroj: © TASR

V dvanástich nočných dueloch sa o rozruch v zámorí postaralo niekoľko hráčov. Ryan Getzlaf zaznamenal hattrick, Crosby opäť exceloval v súboji s Calgary a zaznamenal bilanciu 1+2, no našu redakciu najviac zaujal súboj medzi Torontom Maple Leafs a Detroitom Red Wings, ktorý divákom priniesol fantastické hokejové predstavenie.

Detroit Red Wings sa po dlhých rokoch presunul v rámci reorganizácie do Východnej konferencie a prvýkrát v sezóne si zmeral sily s odvekým rivalom z čias "Original Six" z Toronta Maple Leafs. Tento zápas bol plný očakávania a to predovšetkým dlhoočakávanému novoročnému súboju, ktorý sa uskutoční v Detroite na Michigan Stadium, ktorý bude hostiť obľúbený zápas pod holým nebom známy pod názvom Winter Classic. Súboj medzi "javorovými listami" a "červenými krídlami" bol tak ostro sledovaný a hokejisti oboch tímov si nemohli urobiť pred svojimi fanúšikmi lepšiu reklamu. Súboj rozhodli až napínané samostatné nájazdy, v zápase padlo až deväť gólov, mimo iného aj krásny gól Tomáša Jurča po spin-o-rame (VIDEO TU), ktorú predviedol pred gólmanom Toronta Bernierom a presadiť sa dokázal aj Tomáš Tatar, ktorý v 54. minúte si do štatistík pripísal vyrovnávajúci gól (VIDEO TU!). Napriek tomu, že v stretnutí padlo veľké množstvo gólov, brankári na oboch stranách sa nemali za čo hanbiť. Jamesa Reimera, ktorý v prvej tretine za desať minút vyťahoval puk z brány až trikrát vystriedal Jonathan Bernier, ktorý predviedol takýto parádny zákrok proti forwardovi Detroitu Drewovi Millerovi. 

Zahanbiť sa nenechal ani jeho náprotivok, 29-ročný Švéd Jonas Gustavsson, ktorý bol už prekonaný, no napriek tomu dokázal zmariť obrovskú šancu kapitána Toronta Diona Phaneufa, ktorý po strele do odkrytej brány dvíhal ruky nad hlavu... To by však nemohol chrániť svätyňu tímu z "Hockeytownu" Gustavsson, ktorý fenomenálnym zákrokom hokejkou zmaril za stavu 3:2 pre Detroit súperovu šancu. Gustavssonovi sa darilo aj počas shootoutov, keď za svoj chrbát nepustil ani jeden puk a Detroit sa tak v konečnom zúčtovaní v "previewe" pred veľkolepým súbojom Winter Classic radoval z výhru 5:4 po samostatných nájazdoch.