Main Content

Iniesta odolal vábeniu Realu Madrid, ktorému kedysi fandil

nedeľa, 22. december 2013 10:13 | Autor: Milan Vrábeľ

Iniesta odolal vábeniu Realu Madrid, ktorému kedysi fandil
Iniesta odolal vábeniu Realu Madrid, ktorému kedysi fandil | zdroj: © TASR

Andrés Iniesta budúci týždeň definitívne ukončí dlhoročnú snahu „Pusiniek“ o jeho prestup do hlavného mesta Španielska, keď podpíše s Barcelonou nový lukratívny kontrakt.

Po podpísaní zmluvy bude španielsky stredopoliar druhým najlepšie zarábajúcim hráčom Barcelony hneď po Messim. Real Madrid sa tak bude musieť zmieriť s tým, že ho španielska hviezda neposilní.

Barcelonský prezident Sandro Rosell vo štvrtok oznámil, že Iniesta dal zatiaľ len ústny súhlas na predĺženie zmluvy s „Blaugranas“. Zmluvu by mal predĺžiť do roku 2018 s platom 14 milíonov eur na rok, čo bude dvojnásobok jeho terajšieho príjmu.

Môžem potvrdiť, že Iniesta s nami predĺži zmluvu,“ povedal Rosell vo štvrtok a dodal : „Zatiaľ sme však nič nepodpísali, no dohodli sme sa, že Andrés podpíše kontrakt najbližší pondelok. Sme veľmi radi, že sa nám podarilo dohodnúť. Je to vianočný darček pre všetkých barcelonských fanúšikov.“

Iniesta je veľkým obľúbencom a hrdinom pre katalánskych fanúšikov. S Barcelonou získal veľké množstvo trofejí. Bol pri zisku šiestich ligových titulov, troch triumfov v Lige Majstrov, dva krát získal Copa del Rey a tešil sa aj z dvoch víťazstiev na majstrovstvách sveta klubov.

Stredopoliar, ktorý pochádza z dediny Fuentealbilla v provincii Albacete sa raz verejne priznal k tomu, že počas jeho mladosti bol vášnivým fanúšikom úhlavného nepriateľa Barcelony Realu Madrid. Aj preto sa madridský veľkoklub dlhodobo zaujímal o Iniestu. Veril totiž, že je v pokušení a kvôli tomu ho má šancu získať. Prezident Florentino Peréz mal hneď po návrate do španielskeho veľkoklubu v roku 2009 záujem o získanie stredopoliara z Nou Campu a snažil sa do dnešných dní.

Iniesta však bol v Barcelone už od 12 rokov a má s klubom hlboké spojenie, čo dosvedčujú aj jeho slová spred roka pre TV3. „Cítim sa byť Španielom, no zároveň aj Kataláncom. Strávil som veľkú časť života v Katalánsku kde ma ľudia prijali. Niekomu sa to nemusí páčiť, no pravda je taká. Katalánsko je niečo špeciálne pre mňa.“

29 ročný futbalista mal debut v Barcelone v roku 2002 pod trénerom Louisom van Gaalom. Od tohto roku odohral za „Blaugranas“ 479 zápasom a strelil 48 gólov.