Main Content

NHL: Vancouver zdolal Winnipeg, no prišiel o Luonga

pondelok, 23. december 2013 10:05 | Autor: TASR

NHL: Vancouver zdolal Winnipeg, no prišiel o Luonga
NHL: Vancouver zdolal Winnipeg, no prišiel o Luonga | zdroj: © TASR

New York 23. decembra (TASR) - Hokejisti New Yorku Rangers zvíťazili v noci na pondelok v zámorskej NHL nad Minnesotou Wild 4:1. Domáci "jazdci" síce už od piatej minúty prehrávali, keď skóroval Jason Pominville, no v ďalšom priebehu ich brankár Cam Talbot zatiahol rolety a štyrmi gólmi dokázali otočiť duel vo svoj prospech.

Minnesota bola v prvom dejstve lepšia, no Rangers potom naštartoval tvrdý hit Matta Cookea na domáceho krídelníka Matsa Zuccarella za bránkou. Po ňom sa na ľade strhla šarvátka, ktorá bola impulzom k zlepšenému výkonu New Yorku. Od toho momentu domáci prestrieľali súpera 24:14. "Myslím, že nám to pomohlo. Predtým sme boli 'mäkkí', no potom sme všetci začali korčuľovať a bojovať," uviedol strelec gólu na 2:1 Carl Hagelin. "Druhá tretina bola naša najlepšia za dlhú dobu. Točil som štyri formácie a všetky hrali veľmi rozumne a jednoducho," pochvaľoval si domáci tréner Alain Vigneault.

"Keď dali druhý gól, tak sme ostali frustrovaní a zmenil sa spôsob našej hry. To bol asi hlavný rozdiel," povedal krídelník "divochov" Zach Parise.

V druhom zápase sa tešili hráči Vancouveru, ktorí si doma poradili s Winnipegom tesne 2:1, ale mužstvo už v prvej tretine prišlo o brankára Roberta Luonga, ktorý utrpel nešpecifikované zranenie v dolnej časti tela. Kým bol na ľade, pochytal všetkých šesť striel súpera, jeho náhradník Eddie Läck zlikvidoval ďalších 15 a tak spolu doviedli domácich k výhre. "Bolo to pre mňa prekvapenie. Predtým som nepočul nič o tom, že by sa zranil, takže som to nečakal. No potom som si to užil. Na tribúne bol môj otec, babička, moja priateľka a jej rodičia, takže to bolo pre mňa také špeciálne," uviedol náhradný brankár, ktorého vyhlásili za tretiu hviezdu duelu. Läck nastúpil vo svojej premiérovej sezóne v profilige už na jedenásty duel a má bilanciu 1,93 gólu na zápas a 92,8-percentnú úspešnosť zákrokov.

O víťazný zásah sa v 51. minúte postaral dvadsaťštyriročný obranca Christopher Tanev, ktorý trafil spomedzi kruhov. Pre Vancouver to bola už deviate víťazstvo v posledných jedenástich zápasoch. "Som veľmi šťastný z toho, ako tím v posledných týždňoch hrá," uviedol tréner John Tortorella.

Duel nedokončil rozhodca Ian Walsh, ktorý sa na začiatku druhej tretiny zrazil s domácim Daleom Weisom a musel ísť na ošetrenie. Zápas potom doviedol do konca sám Kyle Rehman.

 

Sumáre:

NY RANGERS - MINNESOTA 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Góly: 17. Pouliot (McDonagh, Brassard), 32. Hagelin (Dorsett, Boyle), 39. Zuccarello (Brassard), 53. Kreider (Nash) - 5. Pominville (Suter, Granlund). Brankári: Talbot - Bäckström, strely na bránku: 36:25.

VANCOUVER - WINNIPEG 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Góly: 11. Richardson (Hamhuis), 51. Tanev (Kassian, Booth) - 32. Kane (Wheeler, Scheifele). Brankári: Luongo (Läck) - Pavelec, strely na bránku: 25:22.