Main Content

Vitalij Kličko chce skalp Brita Hayeho

utorok, 16. november 2010 18:30 | Autor: TASR

Vo svete profesionálneho boxu sa črtá megasúboj, starší z ukrajinskej bratskej dvojice Kličkovcov Vitalij sa nechal počuť, že si chce podať veľkohubého Brita Davida Hayeho. S odvolaním sa na britský server BBC o tom informovala tlačová agentúra Mediafax.

Tridsaťdeväťročný Ukrajinec je držiteľom majstrovského opasku v ťažkej váhovej kategórii verzie WBC, jeho eventuálny súper sa pýši titulom šampióna WBA a Vladimír Kličko je suverénom verzii IBF, WBO a IBO.

"Chcem sa s ním stretnúť ako prvý, pretože môj brat Vladimír ho potom zabije. O mieste súboja si môžeme pohovoriť. Ja navrhujem Spojené štáty, počul som o skvelej ponuke Madison Square Garden. Som pripravený stretnúť sa s ním v USA, Nemecku či Veľkej Británii," vyhlásil Vitalij Kličko. Haye sa v minulosti opakovane prezentoval odvážnymi vyhláseniami na adresu ukrajinských súrodencov. Na jednej tlačovej konferencii sa dokonca objavil v tričku, ktorého vyobrazovalo držiac v ruke odtrhnuté hlavy Vladimíra a Vitalija Klička. V lete 2009 sa mal Angličan stretnúť s oboma bratmi, napokon však pre údajné zranenie chrbtovej časti odriekol. "Nech už konečne prestane rozprávať. Som pripravený podpísať zmluvu o zápase, termín navrhujem na jar 2011. Dúfam, že už nebude mať žiadne výhovorky. V rozprávaní je majster sveta, ale otázka stojí, či je aj dobrým boxerom," uzavrel Vitalij Kličko.
© WEBNOVINY