Main Content

Hrbatého čaká turnajová jednotka Rus Gabašvili

utorok, 16. november 2010 18:30 | Autor: TASR

Osemfinálovým súperom Dominika Hrbatého počas jeho kariérnej rozlúčky na turnaji Ritro Slovak Open bude v stredu podľa predpokladov Rus Teimuraz Gabašvili.

Nasadená jednotka bratislavského challengeru ATP zdolala v utorok ambiciózneho Španiela Roberta Bautistu-Aguta 6:3, 7:6 (10), hoci v tajbrejku druhého setu čelila štyrom setbalom súpera. Hrbatý má s Gabašvilim zápasovú bilanciu 0:2 a na sety dokonca 0:4. Zatiaľ naposledy vlani na challengeri v Trnave vyhral rodák z gruzínskeho Tbilisi 6:3, 6:2. Dvadsaťpäťročného Rusa vysoko favorizuje aj aktuálny rebríček: Gabašvili v ňom figuruje najvyššie spomedzi všetkých bratislavských aktérov - na 82. mieste. Tridsaťdvaročný Hrbatý sa tesne pred koncom kariéry nachádza až vo štvrtej stovke (329.).

"Určite to bude ťažký súper, ale ak budem servovať tak, ako v druhom a treťom sete proti Vaněkovi, príležitosti prídu. Potom by záležalo len na mne, či by som ich aj využil. Bolo by to otvorené. Ak by sa mi herne nedarilo, Gabašvili by bol jasným favoritom," uviedol Dominik Hrbatý o svojom ruskom súperovi po postupe do osemfinále cez svojho českého kamaráta Jiřího Vaněka. Pondelkovým triumfom 6:7 (5), 6:4, 6:4 ukončil jeho kariéru a zároveň predĺžil tú svoju.

Gabašvili zatiaľ nemá na konte turnajový titul na okruhu ATP, ale v tomto roku postúpil do štvrťfinále na podujatí v New Havene a aj do osemfinále na Roland Garros. Na parížskej antuke dosiahol ako kvalifikant zrejme najväčší úspech kariéry v podobe triumfu nad Američanom Andym Roddickom v 3. kole. O svojom prejave na kurte vtedy povedal: "Som tenisovo agresívny. Narodil som sa v Gruzínsku, takže mám mix severanskej a južanskej krvi. Hovoria, že je to explozívna kombinácia. Súhlasím, že niekedy počas zápasu vyznievam bláznivo. Nie som zlý, ale mám vyšinutú hru. Keď som bol mladý, tak som doma vždy bol prinajhoršom dvojkou v rámci mojej generácie. Vraveli, že budem dobrý, ak sa dokážem na dvorci trochu zmravniť. Do každého úderu som vkladal všetku silu. Poslali ma teda do Španielska, aby som sa naučil aj pinkať. Už som tam sedem rokov."
© WEBNOVINY