Main Content

Osamotený Suarez titul Liverpoolu nevystrieľa

piatok, 27. december 2013 10:25 | Autor: Filip Chudý

Osamotený Suarez titul Liverpoolu nevystrieľa
Osamotený Suarez titul Liverpoolu nevystrieľa | zdroj: © TASR

Posledným zápasom 18.kola anglickej ligy bol šláger medzi Manchestrom City a Liverpoolom. Tento zápas mal prehovoriť do hry o titul a zápas aj prehovoril. Povedal, že ak chce Liverpool titul, tak sa nemôže spoliehať na jedného hráča.

Komentár Filipa Chudého

Fantastická forma Luisa Suareza vzbudzovala rešpekt. Veď pred zápasom v Manchestri vybavil štyri výhry pre Liverpool prakticky sám. Klub z mesta The Beatles svojich súperov prešiel ako parný valec, keď im v súhrne nastrieľal 17 gólov. Až 10 z nich strelil sám Suarez, pričom na ďalšie štyri ešte prihral. Nepodieľal sa tak iba na troch góloch počas tejto víťaznej série. Naozaj skvelá bilancia hodná obdivu, lenže vec má aj druhú stránku.

Tou je to, že červení sa stali až príliš závislí na výkonoch uruguajského útočníka. Kým predchádzajúce víťazstvá vybavil Suarez prakticky sám, tak v dôležitom zápase o titul už nezabral a nedokázal ho ani nikto iný nahradiť. Domáci si naňho dávali veľký pozor a do šancí ho prakticky nepúšťali, no jeho dôsledné bránenie otvorilo neraz priestor pre iných, no nikto z jeho spoluhráčov nedokázal prevziať zodpovednosť na seba. Nie že by nechceli, ale nemali na to schopnosti. Pritom Liverpool mal dosť gólových šancí a niektoré bolo ťažšie nedať, čo hostia aj „dokázali.“

Najsilnejšia stránka Liverpoolu sa tak stala zároveň aj jeho najväčšou slabinou. Veď Manchestru City stačilo pokryť jedného hráča, čím vyhral zápas. Pri absencii Stevena Gerrarda a Daniela Sturridgea sa opäť nenašiel v liverpoolskom kádri hráč, ktorý by bol popri Suarezovi pre súpera nebezpečný.

Mať najlepšieho strelca a zrejme aj najlepšieho hráča ligy vo svojom kádri je veľké plus, ale futbal hrajú na trávniku jedenásti a každú pozíciu treba mať zdvojenú. A práve v tomto Liverpool výrazne zaostáva za svojou konkurenciou. Podpísať so Suarezom novú zmluvu bol od funkcionárov Liverpoolu veľký ťah, ale ten im bude nanič, ak do mužstva neprivedú aj hráčov, ktorí sa budú uruguajskému útočníkovi aspoň približovať.

Za pár dní začína zimné prestupové obdobie, ktoré môže veľa napovedať o tom, či Liverpool bude môcť po 24 rokoch pomýšľať na titul. Brendan Rodgers síce robí dobrú prácu a vrátil svoj klub do hry, ale byť v tabuľke hore a skončiť na prvom mieste je stále podstatný rozdiel. A tento rozdiel robia hráči, medzi akých sa Suarez radí.

V diskusii sa vyjadrite, ako vidíte šance Liverpoolu na titul vy?