Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (27.12.)

piatok, 27. december 2013 10:00 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (27.12.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (27.12.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

DETROIT: Detroit Red Wings preradil útočníka Jordina Tootooa z prvého tímu do AHL, kde bude hájiť farby farmy „červených krídel“ Grand Rapids Griffins. 30-ročný krídelník odohral v tejto sezóne za farmu Detroitu dvanásť zápasov, v ktorých zaznamenal bilanciu 1+3.

ST. LOUIS: Zlomený členok českého zadáka Saint Louis Blues Romana Poláka vyradí z hry na dva týždne.

KHL

SLOVAN: Zadák HC Slovan Bratislava Michal Sersen je naďalej zapísaný na listine zranených hráčov a na tomto zozname bude podľa všetkého figurovať minimálne do polovice januára. Práve do tohto termínu by mal maximálne šetriť svoje poranené slabiny.

MINSK: Zraneniu sa nevyhol ani ďalší slovenský obranca pôsobiaci v KHL Richard Lintner, ktorému naďalej spôsobuje problémy otras mozgu, ktorý si privodil 13. decembra. Jeho celok z Dinama Minsk ho taktiež zapísal na listinu zranených hráčov.

PODOLSK: Viťaz Podolsk získal do svojich radov posilu do útoku. Ofenzívu hokejistov z Čechova posilní Čech Robert Kousal, ktorý by mal podľa zmluvy, ktorú podpísal pôsobiť vo Viťaze do konca sezóny 2014/2015.

CSKA: Moskovské CSKA sa posilnilo o útočníka Envera Lisina, ktorého získalo z Admiralu Vladivostok výmenou za Ilju Zubova a obrancu Michaila Naumenkova.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

ŽILINA: Na skúšku do extraligovej Žiliny zavítal ruský gólman Jevgenij Konobrij, ktorý už šiestym rokom pôsobí v ruskej VHL. K „vlkom“ sa taktiež pridali aj Jan Látal s Dominikom Rehákom. Vedenie klubu taktiež už skôr avizovalo príchod Emila Bagina a Richarda Vaculína, ktorí sa do Žiliny sťahujú v rámci výmeny za Dávida Buca.