Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (28.12.)

sobota, 28. december 2013 01:13 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (28.12.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (28.12.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

PITTSBURGH: Pre krídelníka Pittsburghu Penguins Pascala Dupuisa sa sezóna predčasne skončila. Útočník „tučniakov“ si poranil predný skrížený väz v pravom kolene. Kanadský hokejista sa zranil po strete s vlastným spoluhráčom Sidneym Crosbym, ktorý neustál tvrdý stret s bekom Ottawy Marcom Methotom.

CAROLINA: Český útočník Jiří Tlustý z Caroliny Hurricanes sa podrobil operácii slepého čreva a svojmu tímu bude chýbať minimálne dva týždne.

NEW JERSEY: Do zostavy New Jersey Devils sa vracia zadák a kapitán „diablov“ Bryce Salvador, ktorý dlhodobo laboroval s poraneným chodidlom.

NY RANGERS: Po takmer mesiaci čaká návrat na ľad aj beka New Yorku Rangers Marca Staala, ktorý od 7. decembra nútene pauzuje kvôli otrasu mozgu.

WINNIPEG: Obranca Grant Clitsome bol Winnipegom Jets zapísaný na listinu zranených hráčov. V zostave ho nahradí Julian Melchiori, ktorý zatiaľ nemá s NHL žiadne skúsenosti.

KHL

SPARTAK: Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy pomôže finančnou „injekciou“ moskovskému Spartaku, ktorý sa v súčasnosti potýka s finančnými problémami a voči svojim hráčom a zamestnancom má viacero pozdĺžností.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

SKALICA: Defenzívne rady hokejovej Skalice vystuží bek Martin Grűndling, ktorý na Záhorí už v minulosti pôsobil. 26-ročný obranca začal aktuálnu sezónu v kazašskom Arystan Temirtau.

ZOH 2014

ČESKO: Podľa najnovších informácií českú reprezentáciu na čoraz blížiacich sa Zimných olympijských hrách s určitosťou neposilní krídelník Tomáš Hertl, ktorý má natiahnutý skrížený väz a roztrhnutý postranný väz v kolene a liečba jeho zranení si vyžiada minimálne šesťtýždňovú pauzu. Taktiež je otázne či by po tomto zranení vedenie San Jose Sharks pustilo talentovaného krídelníka na Olympiádu.