Main Content

Hokej: HKM Zvolen - HK 36 Skalica 5:4 v 33. kole extraligy

sobota, 28. december 2013 20:05 | Autor: TASR

Zvolen 28. decembra (TASR) -

HKM Zvolen - HK 36 Skalica 5:4 (1:2, 3:1, 1:1)

Góly: 18. Škvaridlo, 23. a 40. Bortňák, 34. a 52. Ľ. Zuzin – 14. a 16. Obdržálek, 37. Kutálek, 47. Lažo. Rozhodovali: Jonák - Holienka, M. Valach, vylúčení: 5:3, navyše Kropáč (Skalica) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2401 divákov.

V úvode zápasu mali súperi rovnaké šance, ale obaja brankári chytali spoľahlivo. Najväčšiu mal v 10. minúte Kuľha, keď sa ocitol sám pred domácim brankárom Šimkom. Na druhej strane nevyužil svoje sólo Peter Zuzin. Hostia dali gól v 14. minúte Obdržálkom, keď domáca obrana urobila chybu. O 2 minúty v presilovke Vyrúbalík nahodil puk od modrej čiary a ten Obdržálek prehodil cez brankára Šimka do siete. Vzápätí Jurík ideálne prihral Škvaridlovi a ten zavesil puk do siete. V závere tretiny sa dostal do veľkej šance Školiak.

Hneď v úvode 2. tretiny išiel sám na domácu bránku Obdržálek, ale Šimka neprekonal. Na druhej strane nevyužil šancu Peter Zuzin. V 23. minúte bolo vyrovnané. Macák poslal presne puk na hoklejku Bortňákovi a ten so strelou nezaváhal. Hostia mali 42-sekundovú výhodu presilovky o dvoch hráčov, zatlačili domácich, ale gól nedali. Obdržálek z vyloženej šance nastrelil len domáceho brankára. Zvolenčania potom pri vylúčení Laža vytvorili veľký tlak na skalickú bránku a Škvaridlovu prihrávku spoza bránky zužitkoval Ľ. Zuzin na otvorenie skóre. Po chybe domácej obrany vyrovnal Kutálek, ale 32 sekúnd pred sirénou využil svoj nájazd Bortňák.

V poslednej tretine si domáci pred bránkou nevšímali Laža, ktorý na brankára Šimka dvakrát vystrelil a nakoniec bekhendom vyrovnal. V 52. minúte Ľ. Zuzin vymietol horný roh Romančíkovej bránky a znovu dostal domácich do vedenia. V závere zápasu hostia siahli k power-play, ale diváci už gól nevideli, a tak tri body zostali doma.