Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (29.12.)

nedeľa, 29. december 2013 09:50 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (29.12.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (29.12.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

DETROIT: Do zostavy Detroitu Red Wings sa vracia kapitán Henrik Zetterberg, ktorý svojmu tímu chýbal od prvého decembra pre problémy s chrbtom. V zostave mu miesto uvoľní Riley Sheahan, ktorý v drese Detroitu odohral štyri duely s bilanciou 0+2.

DETROIT: Na súpisku tímu z „Hockeytownu“ by mal byť čoskoro dopísaný aj americký gólman Jimmy Howard, ktorého trápia zdravotné problémy s kolenom.

VANCOUVER: Vancouver Canucks povolal do prvého tímu Švéda Joacima Erikssona, ktorý by mal v tíme dočasne plniť rolu dvojky za svojím krajanom Eddiem Läckom, ktorý bude v bránkovisku „Nucks“ zaskakovať za Roberta Luonga, ktorý bude musieť nútene pauzovať sedem až desať dní pre zranenie triesla.

CAROLINA: Čoraz viac sa v zámorí špekuluje o tom, že jeden z dvojice gólmanov Caroliny Hurricanes Anton Chudobin – Justin Peters bude vymenený. Vedenie „Canes“ preradilo prvého menovaného na farmu kvôli odohratiu kondičného zápasu.

BOSTON: V súboji proti Ottawe Senators sa zranil zadák Dennis Seidenberg, ktorý má problémy v dolnej časti tela. Kvôli svojmu zraneniu vynechal dnešnú odvetu s kanadským súperom. Dĺžka jeho rekonvalescencie ostáva neznáma.

BOSTON: Zatiaľ čo zo zostavy Bostonu vypadol Seidenberg, na súpisku sa vrátil útočník Daniel Paille, ktorý vynechal predchádzajúcich sedem duelov svojho tímu pre otras mozgu.

DALLAS: Na listinu zranených hráčov bol zapísaný obranca Dallasu Stars Sergej Gončar, ktorému naďalej pretrvávajú príznaky otrasu mozgu.

TORONTO: Útočník Toronta Maple Leafs John Scott strelil gól po dlhých 164 zápasoch bez streleného gólu, čím prerušil najdlhšiu aktívnu sériu bez gólového zápisu.

KHL

ČEĽABINSK: Ruský forward Traktora Čeľabinsk Jevgenij Kuznecov sa zranil a svojmu tímu bude chýbať 2 až 3 týždne. Pre zranenie vynechá aj Zápas hviezd KHL, ktorý sa uskutoční v Bratislave 11. januára.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

VÝSLEDKY 33. KOLA:
HC Košice – HK Dukla Trenčín 3:2 po samostatných nájazdoch
MHC Martin – MsHK Žilina 3:4 po samostatných nájazdoch
HK Nitra – HC’05 Banská Bystrica 1:4
HK Poprad  - ŠHK 37 Piešťany 3:5
HKM Zvolen – HK 36 Skalica 5:4