Main Content

Pozápasový rituál Cristiana Ronalda odhalený. Je to hotová veda!

streda, 1. január 2014 17:15 | Autor: Jakub Mihálik

Pozápasový rituál Cristiana Ronalda odhalený. Je to hotová veda!
Pozápasový rituál Cristiana Ronalda odhalený. Je to hotová veda! | zdroj: © TASR

Na verejnosť sa dostal popis pozápasového rituálu Cristiana Ronalda. Dokazuje, že Portugalčan je skutočným profesionálom a vo svojej príprave nezanedbáva absolútne nič.

Ak by ste si  mysleli, že život profesionálneho futbalistu sú len tréningy, zápasy a veľké peniaze, tak názor zmeníte po tom, čo zistíte, aké procedúry absolvuje Cristiano Ronaldo po každom svojom zápase. Je to až neuveriteľné, čo všetko tento Portugalčan robí pre svoje telo a to, aby ostal fit po dlhé roky.

Záverečným hvizdom rozhodcu síce končí zápas, no pre Cristiana nekončí jeho zápasový rituál. Necháme stranou údajné natieranie krémami a iné módne výstrelky, pozrieme sa na to, čo robí pre svoje zdravie. 

Okamžite po zápase sa Cristiano snaží doplniť stratené živiny a tekutiny. Podľa španielskeho denníku AS sa hneď po zápase Cristiano vrhne na ovocie, kúsok pizze a „niečo malé na zahryznutie s množstvom karbohydrátov“. Pomerne prekvapivé je to, že sa vrcholový športovec vrhá hneď po zápase na pizzu, no jedlo považované za nezdravé poskytuje Ronaldovi veľké množstvo karbohydrátov a proteínov, ktoré stratil počas fyzickej aktivity v zápase.

Ak Real Madrid hrá domáci zápas, Cristiano sa po pozápasovom jedle okamžite presúva do svojej luxusnej vily, aby začal „kúpací“ rituál.
Začína s procedúrou, známou ako „terapia kontrastného kúpeľa“. Najprv strávi päť minút v horúcom kúpeli (38-44°C), aby ho okamžite vymenil za studenú vodu po dobu troch minút. Proces výmeny sa opakuje po dobu 30 minút. 

Táto terapia pomáha pri stimulovaní krvného obehu, čo má pozitívny účinok najmä v oblastiach menších zranení a predchádza zápalom. Tento spôsob je podľa Medzinárodného magazínu športovej medicíny najlepšou metódou pre okamžite zotavenie sa zo šrámov utŕžených v zápasoch.
Nepríjemné striedanie teplôt vystrieda ďalšia aktivita, keď sa Ronaldo 20 minút venuje plávaniu. Nielen, že plávanie je výborným spôsobom na tréning po zranení, ale napomáha aj k uvoľneniu stresu a odpočinku. Denník AS zistil, že Cristiano po dobu 20 minút pláva v absolútne tichom prostredí a počas tejto doby si v hlave prechádza kľúčové momenty svojho výkonu.

Po plaveckej aktivite sa Ronaldo venuje masáži vysokotlakovými vodnými tryskami, ktoré takisto napomáhajú krvnému obehu a liečeniu zranených, či zapálených svalov a šliach.

Procedúra ešte  nekončí, pretože po tryskovej hydroterapii strávi Ronaldo päť minút v parnom Tureckom kúpeli, čo nie je prospešné len pre telo, ale Cristianovi dopomáha, aby sa upokojil a odpočinul. Je známe, že mnohí hráči nemôžu po odohratom zápase zaspať, kvôli prívalu adrenalínu, vyprodukovanom počas zápasu, Turecký kúpeľ vplýva blahodárne na nervový systém a umožňuje Ronaldovi pokojne zaspať. Spánkom aj končí celý zdĺhavý proces, ktorý Cristiano Ronaldo opakuje pravidelne po každom domácom zápase.

Neuveriteľná procedúra potvrdzuje to, že Ronaldove stabilné výkony nie sú náhodou.  Len málo hráčov na svete pracuje na svojej životospráve tak tvrdo ako práve najväčší kandidát na zisk Zlatej lopty za rok 2013.

Na záver ešte obrázok z Ronaldovho účtu na Instagrame, na ktorom Ronaldo fanúšikom odkazuje, že poslednou masážou v roku 2013 sa pripravuje na nový rok.