Main Content

Analýzy 17. kola slovenskej Corgoň ligy: Celý víkendový program

piatok, 19. november 2010 14:03 | Autor: Štefan Álló

Analýzy 17. kola slovenskej Corgoň ligy: Celý víkendový program
Analýzy 17. kola slovenskej Corgoň ligy: Celý víkendový program | zdroj: SITA

Na rad prichádza predposledné, 17. kolo jesennej časti Corgoň ligy, ktoré nám prináša rad zaujímavých zápasov. V piatkovej predohrávke sa majstrovská Žilina predstaví na Záhorí, kde sa očakáva mimoriadny atraktívny duel. Štyri zápasy voňajú remízou, ale či sa naše očakávania naplnia, uvidíme až v sobotu.


Piatok


FK Senica – MŠK Žilina, 18:00

Senice sa v posledných zápasoch príliš nedarí, mužstvu akoby odchádzal v druhej časti sezóny dych. V posledných šiestich kolách získali štyri body za jednu výhru a jednu remízu.  Mužstvo naposledy prehralo na východe republiky s rovesníkmi z Košíc 2:1. V zápase zverenci trénera Grigu držali dlho remízové nádeje o ktoré však prišli v záverečných minútach, keď inkasovali druhý krát a domov sa vracali s prázdnymi rukami. Žilina si vďaka víťazstvu 3:1 nad Ružomberkom  zvýšila náskok na čele tabuľky na deväť bodov. Výbornú streleckú bilanciu drží útočník Tomáš Oravec, ktorý spolu so spoluhráčom Tomášom Majtánom nasúkali súperom dokopy 17 gólov. Vzhľadom na doterajšiu suverénnosť Žiliny v našej lige očakávame jej ďalšie víťazstvo.

Vzájomné zápasy v sezóne 2010/2011: 0:0 (v Žiline)


Sobota


MFK Ružomberok – ŠK Slovan Bratislava, 15:30

Ružomberčanom sa zatiaľ trénerská výmena nevypláca. Z piatich zápasov pod vedením nového trénera mužstvo zatiaľ nevyhralo ani jeden a získali len dva body za dve remízy. Naposledy podľahli majstrovskej Žiline 3:1 a od posledného miesta ich delí už len šesť bodov. Strelecká suchota Slovana stále pokračuje, čo odzrkadľuje aj posledný bezgólový zápas s Nitrou. Hráči Belasých skórovali v posledných štyroch zápasoch len raz, čo je od mužstva, ktoré disponuje s takou útočnou silou veľmi málo. Mužstvo stráca na vedúcu Žilinu už trinásť bodov a podľa aktuálnej formy majstra z trónu určite nezosadia. V zápase sa stretnú mužstvá, ktoré hľadajú bývalú vynikajúcu formu. O výsledku môžu rozhodnúť maličkosti ale aj hráčske individuality, ktorých je však na strane Slovana viac. My sa prikláňame k tipu na remízu.

Vzájomné zápasy v sezóne 2010/2011:  3:0 (v Bratislave)

MFK Dubnica – ViOn Zlaté Moravce, 15:30

Dubnica prehrala  v poslednom kole šesťbodový zápas proti Prešovu a tým sa zapája do záchranárskych prác. Mužstvo je stále mladé, hráči len získavajú skúsenosti. Zverenci trénera Gergelya utrpeli už tretiu prehru za sebou so skóre 0:6. Nováčik utrpel druhú prehru v rade, keď na domácom ihrisku nestačil na Banskú Bystricu. Mužstvo získalo v posledných piatich kolách len dva body za dve remízy. Napriek zlým výsledkom sa mužstvo drží v strede tabuľky, ale spodná polovička sa už približuje. Obe mužstvá chcú odčiniť prehry z minulých kôl, nám sa opäť zdá ako najpravdepodobnejší tip na nerozhodný výsledok.

Vzájomné zápasy v sezóne 2010/2011: 2:1 (v Zlatých Moravciach)

Tatran Prešov – DAC  Dunajská Streda, 15:30

Prešov ťahá päťzápasovú šnúru bez prehry, počas ktorej získal deväť bodov za dve víťazstvá a tri remízy. Zverenci trénera Pecka naposledy zvíťazili v dôležitom zápase na pôde Dubnice a získali veľmi cenné tri body z ihriska súpera. Mužstvo Dunajskej Stredy je najväčším pozitívnym prekvapením jesennej časti ligy. Tento tím naposledy vyšiel bodovo naprázdno na pôde Dubnice v 7. kole, odvtedy ťahá impozantnú sériu deviatich zápasov bez prehry. Zverenci trénera Radványiho zdolali v poslednom kole v derby zápase Trnavu 1:0 a ukončili tak päťzápasovú neporaziteľnosť súpera. Do kádra sa vracia kapitán Hílek i útočník Matůš, naopak otázne je účinkovanie Fila. Prešov potrebuje k naplneniu ultimáta, ktoré dostal dávnejšie od funkcionárov ešte tri body, ktoré by rád získal proti Dunajskej Strede. Výborné výkony Dunajskej Stredy však naznačujú, že sa im to nepodarí. Opäť sa zdá byť najpravdepodobnejší tip na remízu. Prípadne môžete skúsiť dvojitú šancu.

Vzájomné zápasy v sezóne 2010/2011: 2:1 (v Dunajskej Strede)

FC Nitra – Dukla Banská Bystrica, 15:30

Nitra senzačne uchmatla bod z ihriska Slovana po remíze 0:0 v poslednom kole. Hráči však v posledných štyroch kolách neskórovali a práve preto môže vydretý bod zo súperovho ihriska mužstvo konečne nakopnúť. Banská Bystrica sa v poslednom kole predstavila na lavičke s novým trénerom Štefanom Zaťkom, ktorý slávil víťaznú premiéru. Mužstvo dokázalo zvíťaziť na pôde Zlatých Moraviec 2:0, keď sa strelecky presadil Hučko i Pich. Víťazstvo ich posunulo na štvrtú priečku v tabuľke a v zostávajúcich jesenných kolách môže hráčov nakopnúť k ešte lepším výkonom. Zápas nemá favorita, obe mužstvá majú šancu siahať po víťazstve.

Vzájomné zápasy v sezóne 2010/2011: 2:0 (v Banskej Bystrici)

Spartak Trnava – MFK Košice, 17:30

Trnave sa skončila päťzápasová séria bez prehry, keďže podľahla v krajskom derby s Dunajskou Stredou 1:0. Zaujímavosťou je, že jediný gól stretnutia zaznamenal Michal Gašparík, ktorý pôsobí v dunajskostredskom mužstve ale je odchovancom Trnavy. Domáci tréner oslávil minulý víkend okrúhle šesťdesiate narodeniny, avšak hráči to neokrášli víťazstvom. Azda sa im to podarí v tomto kole proti Košiciam. Mužstvo z východu prichádza na horúcu pôdu Trnavy v dobrej nálade. Zverencom trénera Tarkoviča sa konečne začína dariť, v posledných troch kolách zaznamenali dve víťazstvá a jednu remízu. Ďalším pozitívom je strelecké prebudenie kádra, počas posledných troch kôl dokázali streliť sedem gólov. Favoritom zápasu je domáce mužstvo, ale nabudený Košičania môžu prekvapiť.

Vzájomné zápasy v sezóne 2010/2011: 0:2 (v Košiciach)

 


Ďalšie víkendové analýzy


Corgoň liga
Premier League
1. Bundesliga

Primera Division