Main Content

Tatar po nepremenenom nájazde: Mohol som byť hrdinom

štvrtok, 2. január 2014 14:05 | Autor: TASR

Tatar po nepremenenom nájazde: Mohol som byť hrdinom
Tatar po nepremenenom nájazde: Mohol som byť hrdinom | zdroj: © TASR

Ann Arbor 2. januára (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Tatar mal v mimoriadne sledovanom novoročnom dueli NHL pod holým nebom šancu strhnúť víťazstvo na stranu Detroitu, v záverečnom rozstrele však svoj nájazd nepremenil.

Útočník Red Wings chcel v tretej sérii vyskúšať blafák, no na zasneženej hracej ploche mu puk ušiel z hokejky a výsledkom bolo nevýrazné zakončenie. Vzápätí uspel Tyler Bozak a rozhodol o triumfe Toronta 3:2 sn.

Tatar po zápase nešetril sebakritikou. "Nebolo to z mojej strany dobré. Mohol som byť hrdinom, no fanúšikov som sklamal. Zaslúžili si lepší záver," uviedol pre mlive.com. Pri spätnom hodnotení uznal, že v náročných podmienkach mal radšej voliť priamu strelu namiesto kľučiek. "Puk mi neustále poskakoval na hokejke. V jednom momente som nad ním stratil kontrolu a potom ešte raz pred brankárom. Bol som na seba skutočne nahnevaný. Možno som mal skúsiť niečo jednoduchšie, možno som mal hneď vystreliť, to však nie je môj štýl. Ja sa rád s pukom maznám," priznal po šiestom pokračovaní Winter Classic.

Tatar dodal, že je ťažké meniť rozhodnutie tesne pred zakončením, keď mal od začiatku v hlave jasný plán ako zrealizovať nájazd. "Vyzeralo to tak, že strely dnes fungovali. Možno sme mali všetci prispôsobiť zakončenie daným podmienkam, hoci na tréningoch skúšame niečo iné."

Okrem 23-ročného slovenského krídelníka neuspel v rozstrele z hráčov Detroitu ani švédsky veterán Daniel Alfredsson. Jediným úspešným exekútorom zo strany "červených krídel" bol Pavel Dacjuk. Celkovo hráčom Detroitu v prebiehajúcej sezóne nájazdy veľmi nevychádzajú, v ôsmich rozstreloch zvíťazili iba raz. Počítajúc aj minulý ročník, uspeli len raz z 13 možností.