Main Content

Futbal: Ole Gunnar Solskjaer novým trénerom Cardiffu: "Som šťastný" (2)

štvrtok, 2. január 2014 16:05 | Autor: TASR

Londýn 2. januára (TASR) - Novým trénerom účastníka najvyššej anglickej futbalovej ligy Cardiff City sa stal vo štvrtok bývalý útočník Manchestru United Ole Gunnar Solskjaer. Informovala o tom agentúra Reuters.

Solskjaer na poste nahradí Malkyho Mackaya, ktorý pri aktuálne 17. tíme tabuľky predčasne skončil 27. decembra. Štyridsaťročný kouč nórskeho Molde FK odletel už v stredu do Anglicka v súkromnom lietadle majiteľa Cardiffu Vincenta Tana. V jeho spoločnosti si pozrel aj zápas 20. kola na Emirates Stadium, v ktorom Arsenal vyhral nad nováčikom súťaže 2:0.

Solskjaer hral za "červených diablov" 11 sezón, vyhral s nimi 6 ligových titulov a strelil víťazný gól vo finále Ligy majstrov 1998/1999 do siete Bayernu Mníchov v nadstavenom čase.

"Cítil som potrebu sa sem vrátiť a chcel by som tu zostať veľmi, veľmi dlho," povedal Solskjaer po opätovnom príchode na Britské ostrovy. "Rád by som mal opäť 25 a hral v Premier League. Čas ale nikto nezastaví a tak som šťastný, že tu môžem pôsobiť v úlohe trénera."

Za úlohu bude mať zachrániť Cardiff v najvyššej súťaži. Klub z Walesu je momentálne v Premier League na 17. mieste, iba bod a jednu priečku nad pásmom zostupu. "Myslím si, že je to pre mňa dobrý krok a pomôžem Cardiffu posunúť sa vpred," dodal rodák z nórskeho Kristansundu, ktorý aktívnu kariéru ukončil po zranení v roku 2007. Jeho premiérou na lavičke nového tímu bude sobotňajší duel 3. kola Pohára FA proti Newcastlu.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 4. a 5. odsek