Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (3.1.)

piatok, 3. január 2014 09:46 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (3.1.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (3.1.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

VANCOUVER: Do zostavy Vancouveru Canucks by sa mal čoskoro vrátiť gólman Roberto Luongo, ktorý od polovice decembra nútene pauzuje kvôli zraneniu v dolnej časti tela.

COLUMBUS: Do zostavy Columbusu Blue Jackets sa z listiny zranených hráčov vracajú gólman Sergej Bobrovskij, obranca Dalton Prout a útočník Nathan Horton.

BUFFALO: Na listinu zranených hráčov bol so spätnou platnosťou zapísaný útočník Buffala Sabres Cody Hodgson, ktorý si poranil zápästie a palec na ľavej ruke.

EDMONTON: Vedenie Edmontonu Oilers po necelom týždni preradilo späť na farmu českého forwarda Romana Horáka, ktorý za „olejárov“ odohral iba jedno stretnutie s Phoenixom Coyotes, v ktorom sa nedokázal bodovo presadiť.

PITTSBURGH: Pittsburgh Penguins si z listiny voľných hráčov New Yorku Rangers vybrali útočníka Taylora Pyatta.

CAROLINA: Tímová jednotka Caroliny Hurricanes Cam Ward si obnovil zranenie v dolnej časti tela a svojmu celku bude chýbať minimálne dva zápasy.

MINNESOTA: Zenon Konopka sa ocitol na listine voľných hráčov. Jeho súčasný klub z Minnesoty Wild s ním už do budúcnosti neráta.

KHL

HVIEZDY MESIACA: Najlepšími hráčmi mesiaca v KHL boli vyhlásení brankár Jakub Kovář (Avtomobilist Jekaterinburg), Dominik Graňák (Dynamo Moskva) a Brandon Bochenski (Barys Astana).

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

TRENČÍN: Do konca aktuálnej sezóny bude obliekať dres Dukly Trenčín Róbert Petrovický, ktorému sa, nepodarilo presadiť v Slavii Praha a vrátil sa tak pod hrad Matúša Čáka. Skúsený útočník sa v českej najvyššej hokejovej súťaži nepresadil aj kvôli zdravotným problémom.