Main Content

VIDEO: Lehtonen doslova čaroval v bráne. Pozrite sa čo chytil!

piatok, 3. január 2014 11:30 | Autor: Dávid Lech

VIDEO: Lehtonen doslova čaroval v bráne. Pozrite sa čo chytil!
VIDEO: Lehtonen doslova čaroval v bráne. Pozrite sa čo chytil! | zdroj: © TASR

V desiatich nočných zápasoch NHL sme mali možnosť sledovať opäť veľké množstvo zaujímavých akcií. Našu redakciu najviac oslovili brankárskej zákroky Kariho Lehtonena a Coreyho Crawforda, ktorí zo svojho repertoára zákrokov vytiahli skutočne vydarené zásahy.

Prvý menovaný sa prezentoval famóznym zákrokom v domácom súboji svojho Dallasu Stars proti Montrealu Canadiens. Jeden z kandidátov na post fínskej tímovej jednotky na Zimných olympijských hrách v Soči parádnym zákrokom hokejkou "vygumoval" 27-ročného útočníka "Habs" Davida Desharnaisa, ktorý zakončoval prakticky do prázdnej brány, no 30-ročný helsinský rodák mu jeho šancu napriek tomu zlikvidoval a v závere zápasu udržal stav 4:5, čím vykresal svojim spoluhráčom malú iskierku nádeje na úspech v zápase. Ten sa však nedostavil. O víťazovi zápasu rozhodol strelou do prázdnej brány pri power-play hviezd P.K. Subban, ktorý svojím presným zásahom stanovil konečné skóre stretnutia 4:6. 

Krásny zákrok predviedol ajnavrátilec do zostavy Chicaga Blackhawks Corey Crawford, ktorý si nádherným zákrokom lapačkou vychutnal kanoniera Kylea Okposa, ktorému dve minúty pred koncom základnej hracej doby znemožnil strhnúť víťazstvo na stranu New Yorku Islanders. Z tohto mikrosúboja však nakoniec vyšiel víťazne forward "ostrovanov", ktorý v prvej minúte predĺženia prekonal kanadského gólmana a svojmu tímu zabezpečil víťatstvo 3:2 po predĺžení.