Main Content

Beh-SP: Nórka Jacobsenová si v stíhačke Tour de Ski udržala líderskú pozíciu

piatok, 3. január 2014 12:05 | Autor: TASR

Dobbiaco 3. januára (TASR) - Nórka Astrid Uhrenholdt Jacobsenová triumfovala v 5. etape prestížneho seriálu v behu na lyžiach Tour de Ski, stíhacích pretekoch na 15 km voľne v talianskom stredisku Dobbiaco. Jacobsenová si s prehľadom udržala vyše polminútový náskok zo štartu a časom 37:30,3 min vyhrala s náskokom 38,7 s na krajanku Therese Johaugovú. Za nórskym duom sa zoradila trojica reprezentantiek Fínska s treťou Anne Kyllönenovou (+1:12,2).

Seriál Tour de Ski sa po štyroch úvodných etapách presunul do Talianska a bežkyne vybiehali do bielej stopy podľa odstupov v celkovom poradí. Na štart sa už nepostavila dovtedy druhá v Tour Nórka Ingvild Flugstad Östbergová, jej kolegyna z národného tímu Jacobsenová ale potvrdila skvelú fazónu. Dvadsaťšesťročná Nórka si od štartu udržiavala pohodlný náskok a suverénne si udržala líderskú pozíciu v seriáli. "Je to náročná trať s tiahlymi stúpaniami. Bol to boj, pretože som vedela, že súperky za mnou idú rýchlo, ale prispôsobila som tomu moje tempo a vyšlo to. Za najväčšiu favoritku na celkový triumf ale stále považujem Therese Johaugovú," povedala v cieli víťazná Jacobsenová.

V sobotu pokračuje Svetový pohár žien predposlednou šiestou etapou Tour de Ski - pretekmi žien na 5 km klasickou technikou.