Main Content

Hokej: Martin naďalej s brankárom Čechom, z MS20 prišli Rusina a Kolena

piatok, 3. január 2014 15:05 | Autor: TASR

Martin 3. januára (TASR) - Hokejový extraligista MHC Mountfield Martin sa po novom roku dohodol na predĺžení hosťovania brankára Jakuba Čecha zo Znojma do konca januára. Tím trénera Daniela Babku vystuží aj dvojica reprezentantov do 20 rokov Tomáš Rusina a Milan Kolena, ktorí sa len v piatok popoludní vrátili zo svetového šampionátu.

Martinčania sa v priebežnej tabuľke nachádzajú na ôsmej priečke so štvorbodovým náskokom na deviaty Trenčín. Záver základnej časti tak prinesie dramatický boj o posledné miesta do vyraďovacej časti, navyše oba tímy hrajú v piatok proti sebe piaty vzájomný duel v ročníku. "Našou prioritou je play off a zotrvanie Jakuba Čecha v našom tíme je toho dôkazom. Pracujeme aj na ďalších menách, ktoré nasmerujú náš tím do play off," uviedol na oficiálnom facebookovom profile MHC Milan Kalnický, generálny manažér klubu.

V drese Martina by sa od 35. kola mala objaviť aj dvojica slovenských reprezentantov do 20 rokov, obranca Tomáš Rusina a kapitán výberu Milan Kolena, ktorí len v piatok popoludní prileteli zo Švédska. "Robíme všetko pre to, aby už v piatok proti Trenčínu mohli obidvaja naši reprezentanti nastúpiť. Práve som na ceste do Bratislavy vybaviť potrebné záležitosti," telefonicky uviedol pre facebook MHC Kalnický.

Brankár Čech sa po príchode do Turca stal oporou tímu v štatistikách svieti pri jeho mene ukazovateľ s viac ako 93 percentnou úspešnosťou zásahov.

Útočník Milan Kolena vo výbere trénera Ernesta Bokroša, ktorý obsadil na svetovom šampionáte hráčov do 20 rokov 8. priečku, patril k najproduktívnejším hráčom turnaja. V 5 dueloch si na konto pripísal 8 kanadských bodov (4+4). Tomáš Rusina mal v tabuľke produktivity zapísanú nulu, no na šampionáte zaznamenal tri plusové body.