Main Content

Hokej: HC Košice - HK 36 Skalica 3:2 v 35. kole extraligy - sumár, text

piatok, 3. január 2014 21:05 | Autor: TASR

Košice 3. januára (TASR) -

HC Košice - HK 36 Skalica 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)

Góly: 7. Sojčík, 42. Svatoš, 57. Jenčík - 30. Jankovič, 60. Školiak. Rozhodovali: Jonák, Stano - Orolin, Tvrdoň, vylúčenia: 3:5, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 4385 divákov.

V Steel aréne začali aktívnejšie hostia zo Skalice a už v 3. minúte preveril pozornosť Riečického Šátek. O dve minúty neskôr nebezpečne zakončoval Stano, no stav sa nezmenil. O úvodný gól stretnutia sa však na opačnej strane postaral Sojčík, ktorý prekvapil Lipovského pri signalizovanom vylúčení Gründlinga - 1:0. Košičania ožili a o niekoľko sekúnd neskôr sa ocitol v dobrej pozícii Svatoš, Lipovský včas zasiahol. "Oceliari" pokračovali v ofenzívnej hre a v 12. minúte nebezpečne pálil Jenčík, no po góle volala predovšetkým spolupráca Spilara s Bartošom, po ktorej druhý menovaný nechal vyniknúť skalického gólmana.

Druhú tretinu odštartovala individuálna akcia Spilara, ktorý bekhendom trafil iba betón Lipovského. V 25. minúte to pred košickou bránkou skúšal Obdržálek, ktorý o dve minúty neskôr nedokázal ani na dva razy prekonať Riečického. Na opačnej strane sa v oslabení pred Lipovským ocitol v šanci Bartoš, ani po jeho zakončení sa stav nezmenil. V 30. minúte sa Skaličania dočkali vyrovnania, keď zlé vykorčuľovanie Riečického potrestal Jankovič - 1:1. O dve minúty neskôr unikol v presilovej hre domáci Sojčík, no jeho únik zostal nevyužitý. Po ňom nebezpečne pálil i obranca Cebák a v 34. minúte nevyužil trestné strieľanie Svatoš, po tom ako ho nedovolene zastavil Srnec. Streleckú mizériu domácich neodklial ani Sojčík, ktorý o minútu neskôr osamotený neprekonal ležiaceho Lipovského.

Na začiatku tretieho dejstva Kuľha napálil konštrukciu Riečického bránky, no v 42. minúte zahrmelo na opačnej strane, keď Svatoš zoči-voči Lipovskému nezaváhal - 2:1. Skaličania kontrovali príležitosťou Kuľhu v 47. minúte, Riečický si poradil s jeho nebezpečným zakončením. Gól na hokejke mal v 51. minúte hosťujúci Novák, ale svoj únik nekorunoval presným zásahom.V 57. minúte Jenčík zužitkoval zmätky pred skalickou bránkou - 3:1. Bodku za stretnutím dal desať sekúnd pred koncom duelu hosťujúci Školiak - 3:2.