Main Content

VIDEO: V dueli Boston - Winnipeg 3 bitky, rukavice zhodil aj Chára!

nedeľa, 5. január 2014 11:16 | Autor: Dávid Lech

VIDEO: V dueli Boston - Winnipeg 3 bitky, rukavice zhodil aj Chára!
VIDEO: V dueli Boston - Winnipeg 3 bitky, rukavice zhodil aj Chára! | zdroj: © TASR

V nočných zápasoch NHL zo soboty na nedeľu si sily zmerali aj hráči Bostonu Bruins s Winnipegom Jets. Hráči oboch celkov vstúpili do zápasu jasne namotivovaní, v zápase rozhodcovia udelili 40 trestných minút a boli sme svedkami troch pästných súbojov.

Do jedného z nich sa zapojil aj kapitán "medveďov" Zdeno Chára, s ktorým si zrejme vybavoval staré účty Chris Thorburn, keď ešte ako hráč Atlanty Thrashers, predchodu Winnipegu Jets, dostal od slovenského beka v bitke z 12. decembra 2008 poriadne "nařezáno". Pästný súboj sa uskutočnil v 4. minúte zápasu za stavu 0:0. Podľa počiatočných názorov odborníkov z bitky vyšiel ako víťaz 30-ročný Kanaďan. 

Chára si stihol odsedieť na trestnej lavici zo svojho pätminútového trestu, ktorý zinkasoval, len dve sekundy a už si k nemu za rovnaký prečin sadal aj spoluhráč Matt Fraser, ktorý si svoje sily zmeral s Jamesom Wrightom. Hráč Winnipegu bol v bitke opäť o niečo úspešnejší. 

Do tretice všetko dobré. Svojich spoluhráčov dokonale pomstil Adam McQuaid, ktorý mal v pästnej výmene s Markom Stuartom jasne navrch a o víťazovi bitky nie je potrebné polemizovať. 

Fanúšikov bažiacich po krásnych hitoch svojím zákrokom na Marka Scheifeleho z Winnipegu Jets s určitosťou potešil Johnny Boychuk, ktorý svojho protihráča dokonale "zrušil" na modrej čiare obranného pásma "tryskáčov". 

Hokejisti Bostonu Bruins sa na konci zápasu tešili z víťazstva 4:1, na ktorom mal najväčší podiel zadák Torey Krug (2+1) a brankár Tuukka Rask, ktorý pustil za svoj chrbát len jeden z 37 pukov, ktoré smerovali na jeho bránu.