Main Content

Halákove výkony nie sú ako v úvode sezóny

sobota, 20. november 2010 21:01 | Autor: TASR

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák mal v drese St. Louis výborný vstup do sezóny, potom však nevyhral štyri zápasy v rade a v piatok sledoval víťazstvo nad Ottawou už zo striedačky.

V bránke dostal šancu Ty Conklin. Halák z prvých desiatich štartov v ročníku zaznamenal 8 víťazstiev, z 266 striel zastavil 251. Potom však v ďalších štyroch dueloch mal priemernú 80 % úspešnosť zákrokov. Z 95 pukov skončilo za jeho chrbtom 19. Aj preto sa tréner Blues Davis Payne rozhodol, že ho proti Senators posadí na striedačku.

"Som si istý, že bude so mnou súhlasiť. Jeho výkony nie sú rovnaké ako v úvode sezóny. To sa potom prejavuje aj na hre zvyšku mužstva. Ak predvedie skvelý zákrok, má to vplyv aj na tím, a ten je potom schopný hrať svoju hru. Táto zápasová pauza mu dá šancu vzchopiť sa a vrátiť sa k predchádzajúcim výkonom,“ povedal pre StLToday.com tréner Davis Payne.

Halák súhlasí s Paynom - vie, že musí byť lepší. "Celý tím potrebuje hrať jednoducho a rovnako to platí aj pre mňa. Jednoducho potrebujem chytať jednoduchšie. Zrejme podobnej nepriazni osudu musíte niekedy počas sezóny čeliť. Dostali sme sa do menších problémov, keďže sa nám zranili niektorí kľúčoví chlapci. Potrebujeme všetci ťahať za rovnaký koniec povrazu a potom môžeme byť úspešní,“ povedal pre Ottawa Citizen Halák.

Bratislavský odchovanec prijal svoje miesto na striedačke, odkiaľ podporoval Conklina. "V súčasnosti potrebujeme vyhrávať zápasy. Ak to dokážeme s Conksom, potom je to skvelé. Je to pre nás ťažká etapa, ale stále sme len v úvode sezóny. Nemôžeme uvažovať o tom, čo by sa stalo. Musíme sa sústrediť aj na ďalšie duely,“ uviedol pre StLToday.com Halák, ktorý v piatok po raňajšom rozkorčuľovaní absolvoval ešte špeciálne cvičenia s klubovým trénerom brankárov Coreym Hirschom.

© WEBNOVINY