Main Content

Futbal: Ribery a Leno najlepšími hráčmi prvej polovice bundesligovej sezóny

pondelok, 6. január 2014 14:05 | Autor: TASR

Berlín 6. januára (TASR) - Krídelníka Bayernu Mníchov Francka Riberyho si zvolili jeho kolegovia za najlepšieho hráča v poli v jesennej časti nemeckej futbalovej bundesligy. Francúzsky reprezentant vyhral pravidelnú anketu magazínu Kicker, keď získal 56,4 percenta všetkých hlasov.

V ankete hlasovalo spolu 238 profesionálnych futbalistov. Druhé miesto v nej obsadil s 11,4 percentami Riberyho spoluhráč z Bayernu Arjen Robben, tretiu priečku obsadil Marco Reus z Borussie Dortmund (6,8). Riberyho vyhlásili v auguste za najlepšieho futbalistu Európy a je aj jedným z vážnych kandidátov na zisk Zlatej lopty FIFA určenej pre najlepšieho hráča sveta za rok 2013. Meno víťaza oznámia budúci pondelok v Zürichu.

Cenu Kickeru pre najlepšieho brankára prvej polovice bundesligového ročníka získal Bernd Leno z Bayeru Leverkusen (31,2 percenta hlasov) tesne pred nemeckým reprezentačným gólmanom Manuelom Neuerom (30 percent). Trénerskú kategóriu ovládol Lucien Favre z Borussie Mönchengladbach (22,7), ktorý doviedol svoje mužstvo k priebežnému tretiemu miestu v tabuľke.