Main Content

Hokej: DK SZĽH zastavila konanie voči Lašákovi, hrať už môže aj Bobček

utorok, 7. január 2014 18:05 | Autor: TASR

Bratislava 7. januára (TASR) - Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) zastavila v utorok konanie voči brankárovi Jánovi Lašákovi. Tomu v zápase 36. kola extraligy medzi Duklou Trenčín a HC'05 Banská Bystrica (2:1) udelil hlavný rozhodoca Tomáš Orolín trest v hre.

Lašák napadol v poslednej minúte spomínaného stretnutia po páde na ľad a inkasovanom góle útočníka hostí Michala Hudeca, z čoho vznikla hromadná potýčka. Hlavný rozhodca však dosiahnutý gól "baranov" neuznal pre Hudecov faul na Lašáka, ktorý mu predchádzal. Podľa vyhlásenia DK SZĽH mal byť brankár Trenčína potrestaný len vyšším trestom.

Mužstvu spod hradu Matúša Čáka pomôže aj obranca Igor Bobček, ktorému DK SZĽH zastavila činnosť na dve súťažné stretnutia. Bobček sa proti pravidlám previnil v poslednom kole roku 2013 v stretnutí Dukly proti Nitre, keď dostal za nešportové správanie trest v hre. Trénerovi Milanovi Stašovi bude 30-ročný zadák k dispozícii už v utorňajšom súboji proti Žiline. Informovalo oficiálne vyhlásenie DK SZĽH.