Main Content

Manchester United prehral tretí duel v rade, Moyes viní rozhodcu

streda, 8. január 2014 10:05 | Autor: TASR

Manchester United prehral tretí duel v rade, Moyes viní rozhodcu
Manchester United prehral tretí duel v rade, Moyes viní rozhodcu | zdroj: © TASR

Manchester 8. januára (TASR) - Anglický futbalový klub Manchester United prežíva v prebiehajúcej sezóne krízu, čo potvrdil aj v poslednom zápase. Tréner David Moyes však tvrdí, že za prehrou jeho zverencov v prvom semifinále Ligového pohára so Sunderlandom je rozhodca.

"Červení diabli" prehrali všetky tri tohtoročné stretnutia a všetky tesne 1:2. Najprv na Nový rok nestačili v lige na Tottenham Hotspur, potom ich v 3. kole prestížneho FA Cupu vyradila Swansea City a naposledy nestačili na Sunderland.

Moyes, na ktorého sa po nepresvedčivých výkonoch zniesla veľká vlna kritiky, po poslednom neúspechu ukázal prstom na rozhodcu Andreho Marrinera. Škót označil jeho výkon za "hrozný" a "na smiech" a vytkol mu najmä situáciu zo 45. minúty. Arbiter udelil hosťom priamy kop, ktorý viedol k vlastnému gólu Ryana Giggsa. United síce vyrovnali krátko po zmene strán zásluhou Nemanju Vidiča, no o triumfe "čiernych mačiek" rozhodol v 65. minúte z penalty Fabio Borini.

"Je to ťažké, no musíme ísť ďalej. Nehrali sme zle. Pri incidente pred prvým gólom som si myslel, že rozhodca odpíska v náš prospech. Nemôžem uveriť, že udelil Sunderlandu priamy kop. Bolo to hrozné rozhodnutie," uviedol Moyes pre Sky Sports.

"Museli sme sa na rozhodcoch iba smiať. Vyzerá to tak, že musíme hrať proti súperom a rovnako i proti nim," pokračoval.

Moyes však nestrácal vieru, že jeho tím si vybojuje postup v odvete semifinále, ktorá je na programe 22. januára. Vo finále by sa tak jeho zverenci pravdepodobne stretli s mestskými rivalmi zo City, ktorí hrajú v druhom semifinále s West Hamom. "Hráči si zaslúžia postup. Hrá sa na dve kolá a ja sa na to druhé veľmi teším," dodal.

Manchester United momentálne figuruje na 7. priečke tabuľky Premier League, keď z 20 duelov nazbieral 34 bodov, o jedenásť menej ako prvý Arsenal.