Main Content

Futbal: Messi okorenil návrat dvomi gólmi, Barcelona zdolala Getafe 4:0

štvrtok, 9. január 2014 10:05 | Autor: TASR

Barcelona 9. januára (TASR) - Argentínsky útočník Lionel Messi okorenil svoj návrat na futbalové trávniky dvomi gólmi. Barcelona zvíťazila v úvodnom osemfinálovom zápase Španielskeho pohára nad Getafe 4:0 a vytvorila si výbornú východiskovú pozíciu pred odvetou. O úvodné dva presné zásahy Kataláncov sa postaral Cesc Fabregas.

Messi pre zranenie zadného stehenného svalu nútene pauzoval takmer dva mesiace. V 64. minúte duelu s Getafe sa za búrlivého aplauzu tribún na Nou Campe dostal na ihrisko a v závere dvakrát udrel. Najprv "upratal" loptu do siete po sklepnutí od Martina Montoyu a v nadstavenom čase predviedol typické sólo, ktoré zakončil strelou do horného rohu súperovej bránky.

Argentínsky kanonier si po zápase pochvaľoval, že počas polhodinového pobytu na ihrisku necítil žiadnu bolesť. "Na tréningu som sa cítil dobre, no keď vybehnete na trávnik v súťažnom zápase, je to vždy úplne iné. Dôležité je, že sval vydržal. Pred takmer dvojmesačnou pauzou som hral cez bolesť. Rekonvalescencia našťastie dopadla dobre a som veľmi motivovaný. Verím, že rok 2014 môže byť pre mňa veľmi úspešný," citovala slová Messiho agentúra AP.

Vydarený návrat Messiho potešil aj trénera Barcy Gerarda Martina. "Messiho kariéra je ako filmový scenár. Keď si myslíte, že je na dne, v priebehu dvoch-troch minút dokáže streliť dva góly," povedal argentínsky kormidelník, ktorý sa proti Getafe musel zaobísť bez Neymara. Brazílsky útočník nemohol nastúpiť na zápas pre žalúdočné problémy.