Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (10.1.)

piatok, 10. január 2014 09:56 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (10.1.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (10.1.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

SAN JOSE: Útočník San Jose Sharks Logan Couture úspešne podstúpil operáciu svojej zranenej ruky. Dĺžka jeho rekonvalescencie nie je známa.

PHILADELPHIA: Útočník Philadelphie Flyers Matt Read, ktorý pre zdravotné problémy chýba svojmu tímu už 4 zápasy má podľa lekárskych testov otras mozgu.

NEW JERSEY: Jacob Josefson sa ocitol na listine zranených hráčov po tom, čo ho tam zapísalo vedenie New Jersey Devils s neznámou virózou.

BOSTON: S aktívnou hokejovou kariérou sa lúči zadák Wade Redden, ktorý v zámorí pôsobil v Ottawe, Rangers, St. Louis a naposledy Bostone. 36-ročný obranca odohral v NHL 1036 zápasov, v ktorých pozbieral 457 kanadských bodov.

KHL

OMSK: Po tom, čo sa vedenie Avangardu Omsk rozhodlo rozviazať kontrakt s gólmanom Mathieuom Garonom, hľadá si na pozícii tímovej jednotky náhradu. Podľa ruských médií si vedenie Avangardu robí zálusk na gólmana moskovského Spartaka Jeffa Glassa.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

NITRA: Do extraligovej Nitry sa sťahuje český gólman Vlastimil Lakosil, ktorý by mal v zostave nahradiť Slovinca Roberta Kristana, ktorý so svojím reprezentačným tímom pocestuje na ZOH 2014 do Soči.