Main Content

NHL: Tim Murray novým generálnym manažérom Buffala

piatok, 10. január 2014 08:05 | Autor: TASR

Buffalo 10. januára (TASR) - Tim Murray sa stal novým generálnym manažérom Buffala Sabres. Vedenie klubu zámorskej hokejovej NHL ho vymenovalo do funkcie niekoľko hodín pred domácim duelom proti Floride.

Tim Murray naposledy pôsobil v Ottawe ako asistent generálneho manažéra Bryana Murrayho, ktorý je jeho strýkom. Do mesta ležiaceho pri Niagarských vodopádoch prišiel s cieľom vybudovať nový tím.

Buffalo je momentálne na chvoste profiligy. Po najhoršom štarte do sezóny v klubovej histórii vlani v novembri prišli o svoj post generálny manažér Darcy Regier i hlavný kouč Ron Rolston. Dočasným trénerom sa stal Ted Nolan a úlohy prezidenta sa zhostil bývalý americký reprezentant Pat LaFontaine. Pre Tima Murrayho je pôsobenie v Buffale veľkou výzvou. "Je čas urobiť rýchle rozhodnutia. Buffalo je na poslednom mieste v NHL a žiaden hráč nemá istotu, že ho nevytrejdujeme," citoval zámorsky portál tsn.ca slová Murrayho.

Nový generálny manažér má nos na vyhľadávanie talentov a veľa si sľubuje od tohtoročného draftu. Murray nevylúčil, že Buffalo opustia aj najväčšie opory vrátane brankára Ryana Millera, ktorému po skončení sezóny vyprší zmluva rovnako ako kapitánovi Stevovi Ottovi. "Ak chcete vybudovať silný tím, musíte čo najviac vyťažiť z draftu a zabodovať na trhu s voľnými hráčmi. To je moja filozofia, ktorej sa budem držať," dodal Murray.