Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (10.1.)

piatok, 10. január 2014 11:02 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa z anglickej Premier League (10.1.)
Správy dňa z anglickej Premier League (10.1.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

FC LIVERPOOL: Disciplinárna komisia Anglickej futbalovej asociácie dala trénerovi FC Liverpool Brendanovi Rodgersovi pokutu 8000 libier. 40-ročný kouč dostal trest za kritiku rozhodcov po dueli s Manchestrom City, po ktorom označil výkon hlavného arbitra Leeho Masona a jeho asistentov za strašný a položil otázku, prečo pískal rozhodca žijúci v okolí Manchestru.

ARSENAL: Londýnsky Arsenal zaplatí za polročné hosťovanie Alvara Moraty Realu Madrid 1,7 milióna libier.

ARSENAL: Záložník Arsenalu Mesut Özil sa stal v Nemecku podľa hlasovania fanúšikov hráčom roka 2013.

MANCHESTER UNITED: „Neviem pochopiť jednu jedinú vec, prečo sa toto všetko deje. Musíme si ujasniť niektoré veci, ale nemôžeme sa pozerať príliš dopredu.“ To sú slová útočníka United Dannyho Welbecka, ktorý takto komentoval trápenie „Červených diablov“ v tejto sezóne.

MANCHESTER UNITED: Diabli z Manchestru sú pripravení ponúknuť Juventusu Turín 20 miliónov libier za talianskeho stredopoliara Claudia Marchisia.

MANCHESTER CITY: Reprezentant Pobrežia Slonoviny Yaya Touré sa stal tretíkrát za sebou najlepším africkým futbalistom roka. V ankete Africkej futbalovej konfederácie predstihol druhého Johna Obiho Mikela a tretieho Didiera Drogbu.

TOTTENHAM: Útočník Jermain Defoe prestúpi v apríli za 6 miliónov libier do kanadského Toronta.

WEST BROMWICH: Pepe Mel sa stal novým trénerom anglického West Bromwich Albion. Mel do decembra viedol v rodnej krajine Betis Sevilla. Vo funkcii na lavičke účastníka Premier League nahradil Steva Clarka.