Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (10.1.)

piatok, 10. január 2014 11:05 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa zo španielskej Primera Division (10.1.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (10.1.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison

LA LIGA: Počas víkendu je na programe súboj o čelo tabuľky. Druhé Atlético Madrid privíta FC Barcelonu. Súboj na Štadióne Vicenteho Calderóna sa začne v sobotu večer o 20:00. Oba tímy získali v doterajších osemnástich kolách po 49 bodov, pričom Barcelona je na čele Primera División len o lepšie skóre.

REAL MADRID: Krídelník Ángel di María sa nebude spovedať klubu za svoje gesto, pri ktorom si chytil svoje genitálie. Bolo to 25 minút pred koncom stretnutia s Celtou Vigo, keď ho za piskotu divákov na Štadióne Santiaga Bernabéua vystriedal Gareth Bale. Juhoameričan však poprel, že by išlo o zlomyseľné gesto.

REAL MADRID: Dvadsaťosemročný Portugalčan Cristiano Ronaldo splnil sen svojmu mladému fanúšikovi, ktorému v septembri diagnostikovali rakovinu. Chlapec sedel vo  VIP lóži "bieleho baletu" pri zápase proti Celte Vigo.

REAL MADRID: Londýnsky Arsenal zaplatí za polročné hosťovanie Alvara Moraty Realu Madrid 1,7 milióna libier.

FC BARCELONA:Lionel Messi vyhlásil, že sa teší na veľký rok 2014. „Poriadne som zregeneroval a na tréningoch som sa cítil vynikajúco. Viac ako góly ma teší, že som sa cítil veľmi dobre po fyzickej stránke. Tú polhodinu som odohral bez akejkoľvek bolesti“, dodala argentínska hviezda po tom, ako dvakrát skórovala v zápase osemfinále španielskeho Kráľovského pohára proti Getafe.

FC BARCELONA: Brazílčan Neymar pre žalúdočnú virózu vynechal osemfinále španielskeho Kráľovského pohára proti Getafe (4:0). Všetko, ale nasvedčuje že na derby s Atléticom Madrid bude v poriadku.

BETIS SEVILLA:Pepe Mel sa stal novým trénerom anglického West Bromwich Albion. Mel do decembra viedol v rodnej krajine Betis Sevilla. Vo funkcii na lavičke účastníka Premier League nahradil Steva Clarka.