Main Content

Lyžovanie-SP: Fanara vedie po 1. kole obr. slalomu, Žampovci nepostúpili (2)

sobota, 11. január 2014 13:05 | Autor: TASR

Adelboden 11. januára (TASR) - Úvodné kolo sobotňajších pretekov Svetového pohára v obrovskom slalome mužov v Adelbodene ovládli francúzski lyžiari. Najrýchlejší čas na švajčiarskej trati dosiahol Thomas Fanara (1:16,4), na ktorého stráca krajan Alexis Pinturault 0,69 sekúnd, tretie miesto si vyjazdil Američan Ted Ligety (+0,89).

Za teplého počasia a neustále sa zhoršujúcej kvality snehovej stopy figuruje celkový líder SP Aksel Lund Svindal (+1,82) z Nórska na 9. mieste. Vedúci pretekár v priebežnom poradí obrovského slalomu Rakúšan Marcel Hirscher (+0,90) si vyjazdil štvrtú pozíciu.

V 1. kole sa v 72-člennom štartovnom poli príliš nedarilo slovenským reprezentantom, keď ani jednému z nich sa nepodarilo postúpiť s vysokým štartovným číslom do druhého kola. Adam Žampa si vyjazdil 47. miesto, keď v cieli strácal na lídra Fanaru 6,14 s a jeho brat Andreas Žampa (+6,54) skončil ešte o dve priečky nižšie.

Sobotňajšie preteky obrovského slalomu sa nevydarili Američanovi Bode Millerovi. Majster sveta z roku 2003 v tejto disciplíne spadol ešte v hornej časti trati a preteky nedokončil.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o tretí a štvrtý odsek.