Main Content

Lyžovanie: Görglová vyhrala domáci zjazd v Altenmarkte-Zauchensee (2)

sobota, 11. január 2014 14:05 | Autor: TASR

Altenmarkt-Zauchensee 11. januára (TASR) - Rakúska lyžiarka Elisabeth Görglová sa prekvapujúco stala víťazkou sobotňajšieho zjazdu Svetového pohára.

Skúsená 32-ročná pretekárka "vypálila rybník" najväčším favoritkám a v domácom stredisku Altenmarkt-Zauchensee triumfovala nečakane suverénnym spôsobom, keď sa ako jediná dokázala dostať pod hranicu 1:48,00 min. Görglová dosiahla svoje piate víťazstvo v prestížnom seriáli a už 36. pódiové umiestnenie pri jej 312. štarte v SP.

V trojici najlepších sa Görglová ocitla po takmer dvoch rokoch, naposledy v sezóne 2011/2012 bola druhá v ruskom čiernomorskom stredisku Soči. Predtým jej jediné víťazstvo v zjazde sa zrodilo 7. februára 2012 a zaujímavosťou je, že tiež boli jeho svedkami rakúski fanúšikovia v Bad Kleinkirchheime. "Vedela som, že idem veľmi rýchlo, ale o víťazstve sa mi ani nesnívalo. Pred štartom som bola nervózna, ale kvalitne som sa rozcvičila a potom som sa cítila fajn. Dobre som sa prispôsobila trati a som naozaj šťastná," povedala víťazka.

Druhá skončila jej krajanka Anna Fenningerová so stratou 56 stotín sekundy, ziskom 80 bodov sa však dokázala prepracovať na čelo celkovej klasifikácie pred Mariu Höflovú-Rieschovú. Nemka skončila v sobotu tretia, keď na víťazku stratila 63 stotín sekundy. Dosiahla však rekordné 77. pódiové umiestnenie.

Ďalšia adeptka na zisk celkového prvenstva v SP Tina Weiratherová dosiahla štvrtý najrýchlejší čas (+0,91) a na Fenningerovú má manko 18 bodov. Slovinskej reprezentantke a obhajkyni celkového prvenstva Tine Mazeovej nevyšli preteky podľa predstáv. Obsadila až 12. priečku a celkovo je šiesta.

Na trať sa s číslom 59 vydala ako posledná Slovenka Jana Gantnerová, ktorá obsadila 51. priečku so stratou 5,77 s na Görglovú.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 3. a 6. odsek.