Main Content

Lyžovanie-SP: Neureuther víťazom obrovského slalomu v Adelbodene

sobota, 11. január 2014 15:05 | Autor: TASR

Adelboden 11. januára (TASR) - Nemecký lyžiar Felix Neureuther sa stal víťazom sobotňajších pretekov Svetového pohára v obrovskom slalome. Dvadsaťdeväťročný Neureuther triumfoval vo švajčiarskom Adelbodene časom 2:34:60 minúty, keď vďaka skvelej jazde v druhom kole nechal za sebou Francúza Thomasa Fanaru (+0,10 s). Tretí najrýchlejší bol aktuálny líder priebežného poradia disciplíny Rakúšan Marcel Hirscher (+0,19 s).

Fanara dosiahol v prvom kole najrýchlejší čas (1:16,4). Druhý bol jeho krajan Alexis Pinturault (+0,69 s), no ani jeden z nich sa napokon netešil z triumfu. Pre Neureuthera to bolo 7. víťazstvo v kariére v SP a celkovo 23. pódiové umiestnenie. Celkový líder SP Aksel Lund Svindal z Nórska skončil dvanásty.

V 1. kole sa v 72-člennom štartovnom poli príliš nedarilo slovenským reprezentantom, keď ani jednému z nich sa nepodarilo postúpiť s vysokým štartovným číslom do druhého kola. Adam Žampa si vyjazdil 47. miesto, keď v cieli strácal na lídra Fanaru 6,14 s a jeho brat Andreas (+6,54) skončil ešte o dve priečky nižšie.