Main Content

VIDEO: Zákrok roka v podaní fenomenálneho Crawforda!

nedeľa, 12. január 2014 11:30 | Autor: Dávid Lech

VIDEO: Zákrok roka v podaní fenomenálneho Crawforda!
VIDEO: Zákrok roka v podaní fenomenálneho Crawforda! | zdroj: © TASR

V desiatich nočných stretnutiach National Hockey League excelovali brankári, ktorí sa prezentovali nejedným parádnym zákrokom, ktorým dvihli fanúšikov zo sedadiel.

O senzačný zákrok sa postaral v súboji Montreal Canadiens - Chicago Blackhawks hosťujúci gólman Corey Crawford, ktorý v závere druhej tretiny čelil počas presilovej hry "jastrabov" nebezpečnému úniku Brandona Prusta a vzápätí dorážke Larsa Ellera, ktorý mal 29-ročného brankára doslova na lopatkách a puk posielal do odkrytej brány. To by však v bránkovisku Chicaga nemohol stáť Crawford, ktorý sa nevzdal ani za zdanlivo beznádejnej situácie a obdivuhodným zákrokom, ktorý sa na konci sezóny bude radiť medzi najlepšie zákroky sezóny, zmaril obrovskú šancu Montrealu na strelenie druhého gólu v zápase. Jeho zákrok má o to vyššiu hodnotu, že k dispozícii nemal ani svoju hokejku, ktorá ležala v rohu klziska po predchádzajúcom útoku "Habs" počas oslabenia. Svojím zákrokom tak vykresal iskierku nádeje pre Chicago, ktoré počas zápasu väčšinou ťahalo za kratší koniec, no napokon sa radovalo zo zisku bodu, keď v 50. minúte poslal zápas do predĺženia dnešný oslávenec, 35-ročný Marián Hossa. O osude zápasu sa tak rozhodlo v päťminútovom predĺžení. Výhru 2:1 Montrealu zabezpečil dvojgólový Andrej Markov. Crawford však chytal v nočnom stretnutí skutočne parádne, za čo bol patrične ohodnotený honorom druhej hviezdy zápasu. 

Zahanbiť sa nenechal ani brankár Floridy Panthers Tim Thomas, ktorý si v súboji na ľade New Jersey Devils zaspomínal na časy svojej najväčšej slávy, keď obliekal dres Bostonu Bruins a miestami predvádzal neuveriteľné zákroky. V polovici zápasu vytiahol proti Adamovi Henriqueovi skvelý zákrok, ktorým udržal svoj tím v hre. Hráči Floridy o dve minúty neskôr, v 32. minúte zásluhou Nicka Bjugstada vyrovnali a zápas sa tak rozhodol až v predĺžení, v ktorom rozhodol český zadák v službách "diablov" Marek Židlický. 

 

O kuriózny zákrok sa postaral Marc-Andre Fleury z Pittsburghu Penguins. Kanadský brankár vychytal forwarda Calgary Flames Mikaela Bäcklunda svojou maskou, keď sa inštinktívne hodil a svojou maskou zneškodnil strelu švédskeho útočníka. Z tohto mikrosúboja však napokon ako víťaz vzišiel 24-ročný Švéd, ktorý v tretej tretine gólom zdramatizoval priebeh stretnutia. V konečnom zúčtovaní sa ale tešil Fleury, ktorý so svojimi spoluhráčmi oslavoval víťazstvo 2:1, za svoj chrbát pustil iba jednu z 28 striel a bol vyhlásený prvou hviezdou zápasu.