Main Content

Lyžovanie-SP: Žampa bodoval, v slalome v Adelbodene bol 22., triumf Hirschera(2)

nedeľa, 12. január 2014 15:05 | Autor: TASR

Adelboden 12. januára (TASR) - Slovenský lyžiar Adam Žampa šiestykrát v kariére bodoval v alpskom Svetovom pohári. V nedeľňajšom slalome vo švajčiarskom Adelbodene obsadil 22. miesto so stratou 3,54 s na víťazného Rakúšana Marcela Hirschera a do hodnotenia prestížneho seriálu si pripísal deväť bodov. Žampa sa po druhý raz v tejto sezóne dostal medzi bodovanú tridsiatku, v novembrovom úvodnom slalome vo fínskom Levi skončil 14.

Životný úspech dosiahol v roku 2012 v obrovskom slalome v rakúskom Söldene, kde bol senzačne deviaty. O postupe Žampu do 2. kola v Adelbodene rozhodli tri stotiny. Na "Kráľovskom vŕšku" dosiahol v 1. kole 30. najrýchlejší čas, na vedúceho Švéda Mattiasa Hargina stratil 3,15 s. V druhom kole sa slovenský zjazdár vydal na trať ako prvý a v konečnom účtovaní si polepšil o osem priečok.

Hirscher bol po prvom kole tretí so stratou 47 stotín na Hargina, vďaka druhému najrýchlejšiemu času v 2. kole sa však vyšvihol na najvyšší stupienok a slávil 22. triumf v SP. V celkovom poradí sa obhajca veľkého glóbusu dostal na čelo o 23 bodov pred Nóra Aksela Lunda Svindala a vedie aj v priebežnej klasifikácii slalomu. Druhý skončil v nedeľu so stratou 29 stotín Švéd Andre Myhrer, tretí bol s odstupom 66 stotín Nór Henrik Kristoffersen.

Hirscherovi sa v Adelbodene darí, v nedeľu sa tešil vo švajčiarskom stredisku už zo štvrtého víťazstva. "Technická trať mi vyhovuje a dnes som si to naozaj užil. Prvé kolo nebolo celkom podľa mojich predstáv. V druhom kole som v hornej časti spravil chybu, no posledné bránky pred cieľom som zvládol výborne, práve tam som rozhodol o mojom triumfe," povedal po kamier rakúskej televízie ORF spokojný víťaz.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Hirschera

la