Main Content

ANALÝZA: HC Slovan Bratislava - HC Sibir Novosibirsk (13.1.)

pondelok, 13. január 2014 09:00 | Autor: Dávid Lech

ANALÝZA: HC Slovan Bratislava - HC Sibir Novosibirsk (13.1.)
ANALÝZA: HC Slovan Bratislava - HC Sibir Novosibirsk (13.1.) | zdroj: © TASR

Po vydarenom All-star zápase, ktorý hostila Slovnaft Arena, v nej dnes vykorčuľujú na ľad hráči Slovana Bratislava, ktorí si sily zmerajú s Novosibirskom. Podarí sa „belasým“ prerušiť nepriaznivú sériu štyroch prehier v rade?

Zápas začína o 19.00hod!

Zverencom ruského kouča Dmitrija Kvartalnova patrí vo Východnej konferencii siedma priečka, keď v 43 dueloch pozbieral 68 bodov.
Hráči Sibiru sa môžu popýšiť veľmi dobrou formou. V posledných troch zápasoch získali maximálny počet bodov, keď si na domácom ľade poradili postupne s Mytišči 3:1, Jaroslav 3:1 a Petrohrad 4:0. Novosibirsk je tak vo výbornej forme a s určitosťou sa bude snažiť bodovať aj na ľade bratislavského Slovana.

Pomôcť by im k tomu mal fínsky gólman Mikko Koskinen, ktorý sa môže popýšiť fantastickými štatistickými číslami. V aktuálnej sezóne odchytal 33 duelov, na svoje konto si pripísal 16 víťazstiev, udržal si 94,1% úspešnosť zásahov a v priemere inkasuje len 1,69 gólov na zápas. Chrbát mu kryje 26-ročný Nikita Bespalov, ktorý v tejto sezóne nastúpil do dvoch zápasov, v jednom z nich si dokázal udržať čisté konto.

Najproduktívnejším bekom Sibiru je Vjačeslav Belov, ktorý má na svojom konte pätnásť kanadských bodov za šesť gólov a deväť asistencií. Desať bodov má na svojom konte Slovák Kristián Kudroč, rovnaký počet bodov má na svojom konte aj Ivan Lekomcev. Slovenský bek Kudroč sa môže popýšiť aj lichotivou štatistiku v „tabuľke pravdy“. Na svojom konte má 10 „plusiek“. S touto bilanciou mu v tímovej štatistike plus/mínus patrí tretia priečka.

Najlepším hráčom Novosibirsku je bezpochyby Fín Jori Lehterä, ktorý v 39 stretnutiach pozbieral 35 kanadských bodov. Výborne ho dopĺňajú aj 28-bodový Dmitrij Kugryšev a Lehterov krajan JonasEnlund, ktorý je so štrnástimi gólmi najlepším strelcom svojho tímu. Celkom solídne boduje aj AndrejKopejkin, ktorý má na svojom konte deväť presných zásahov a rovnaký počet prihrávok.

Zostava HC Sibir Novosibirsk:
Brankári: Mikko Koskinen, Nikita Bespalov
Obrancovia: Konstantin Alexejev, Vjačeslav Belov, Maxim Ignatovič, Arťom Karavajev, Kristián Kudroč, Alexander Kutuzov, Ivan Lekomcev, Igor Ožiganov, Andrej Plechanov
Útočníci: Arťom Vorošilo, Oleg Gubin, Igor Ignatuškin, Vitalij Karamnov, Alexej Kopejkin, Jarno Koskiranta, Dmitrij Kugryšev, Jori Lehterä, Dmitrij Monja, Alexander Nesterov, Alexander Romanov, Stepan Sannikov, Sergej Šumakov, Jonas Enlund

HC Slovan Bratislava naďalej neskladá zbrane, a hoci je šanca na postup do play-off len teoretická, mužstvo vyskladané okolo kapitána Milana Bartoviča sa pokúsi znepríjemniť svojim súperom cestu do vyraďovacej fázy.

Hráči z metropoly Slovenska budú chcieť Sibiru vrátiť septembrovú prehru 3:1. Oprieť sa budú môcť o minuloročnú priaznivú bilanciu s dnešným súperom, ktorého vo vlaňajšom ročníku zdolali 6:3 a 2:1.

Tréner Čada bude mať k dispozícii už tradične brankársky tandem Jaroslav JanusMiroslav Kopřiva. Obaja brankári sa však trápia, a zvlášť slovenský muž v maske, s ktorým sa rátalo ako s brankárskou jednotkou nedosahuje takú výkonnosť ako v minulej sezóne, v ktorej bol častokrát rozdielovým hráčom a vďaka ktorému Slovan získal množstvo cenných bodov do tabuľky.

V obrane bude chýbať okrem zraneného Michala Sersena aj Čech Marek Trončinský. 25-ročný bek však nemá žiadne zdravotné problémy. Trončinský sa po šiestich odohraných zápasoch rozhodol opustiť metropolu Slovenska a stal sa hráčom Třinca.

V útoku sa budú môcť spoľahnúť na svojho kapitána a najrýchlejšieho hráča Kontinentálnej hokejovej ligy Milana Bartoviča. Ťahúňmi ofenzívy by mali byť už tradične najproduktívnejší hráč Slovana s 29 kanadskými bodmi Michel Miklík. Výbornú formu má aj veterán Miroslav Šatan, ktorý v posledných dvoch stretnutiach svojho celku zaznamenal bilanciu 3+1.

Po tomto stretnutí na hráčov Slovana čaká v stredu ďalší domáci duel. Tentoraz si hokejky skrížia s hráčmi Amuru Chabarovsk.

Náš tip

Nič nenasvedčuje tomu, že by sa mal Slovan postaviť na nohy a začať vyhrávať. Dobre naladení hráči, ktorí sa zúčastnili Zápasu hviezd KHL by však mohli pookriať aj v klubovom drese. Trúfalo tak odporúčame tipovať jednotku na víťazstvo Slovana s kurzom, ktorý sa v našej tipovacej lige pohybuje na hodnote 2,18.