Main Content

Lyžovanie-SP: Shiffrinová vyhrala nočný slalom vo Flachau, Vlhová vypadla (2)

utorok, 14. január 2014 23:05 | Autor: TASR

Flachau 14. januára (TASR) - Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová suverénnym spôsobom triumfovala v utorkovom nočnom slalome alpského Svetového pohára. V rakúskom stredisku Flachau vyhrala pred dvojicou švédskych reprezentantiek, druhá skončila s odstupom 83 stotín Frida Hansdotterová, tretie miesto obsadila Maria Pietiläová-Holmnerová (+1,14). Osemnásťročná Shiffrinová tak vo Flachau napodobnila svoj vlaňajší triumf a zaknihovala si tretie víťazstvo v sezóne a celkovo siedme v prestížnom seriáli. Slovenská reprezentantka Petra Vlhová, ktorá po zranení z úvodu decembra išla v utorok svoje prvé preteky, nedokončila so štartovým číslom 37 úvodné kolo.

Shiffrinová si výbornú východiskovú pozíciu vytvorila už v 1. kole, v ktorom si vďaka razantnej a technicky čistej jazde vybudovala pred druhou Nemkou Mariou Höflovou-Rieschovou pohodlný 90-stotinový náskok. V druhom kole za mierneho sneženia a na značne rozbitej trati nekalkulovala, opäť šla riskantne a hoci sa nevyhla chybám, v najštedrejšie dotovaných ženských pretekoch sezóny (125.000 eur) jasne zvíťazila. Obhajkyňa malého glóbusu tak zvýšila svoj náskok na čele priebežného hodnotenia disciplíny, kde má pred druhou Hansdoterrovou komfortný 144-bodový náskok.

Dvadsaťosemročnej Švédke tak opäť uniklo víťazstvo, bronzová z MS došla ôsmykrát druhá do cieľa slalomu Svetového pohára. Iné miesto na stupňoch v SP ešte nemala. Na pódiu chýbali - rovnako ako v Bormiu - domáce slalomárky. Najlepšia z Rakúšaniek Michaela Kirchgasserová (+1,55) obsadila piate miesto, šiesta bola Nicole Hospová (1,99). Najväčšie rakúske eso Marlies Schildová, ktorá figurovala po 1. kole na delenej tretej priečke, v druhom sa po veľkej chybe ocitla mimo trate a nakoniec finišovala na 26. mieste. Höflová-Rieschová si vďaka štvrtej priečke a zisku 50 bodov upevnila vedúce postavenie v celkovom hodnotení SP, na druhú Annu Fenningerovú z Rakúska má náskok 72 bodov.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 2. a 3. odsek