Main Content

ANALÝZA: HC Slovan Bratislava - Amur Chabarovsk (15.1.)

streda, 15. január 2014 09:25 | Autor: Dávid Lech

ANALÝZA: HC Slovan Bratislava - Amur Chabarovsk (15.1.)
ANALÝZA: HC Slovan Bratislava - Amur Chabarovsk (15.1.) | zdroj: © TASR

Po úspešnom pondelkovom domácom ťažení so Sibirom Novosibirsk si hráči Slovana Bratislava pred očami svojich priaznivcov skrížia hokejky s Amurom Chabarovsk. Podarí sa im opäť bodovať?

Zápas začína o 19:00 hod!

Zverenci ruského kouča Jevgenija Popichina patria medzi najhoršie celky Kontinentálnej hokejovej ligy. Hráči Amuru sú mimo formy, prehrali posledné štyri duely a v tabuľke Východnej konferencie im patrí trinásta priečka. V 44 zápasoch pozbierali len 42 bodov.

V bránkovisku Chabarovsku sa striedajú dvaja gólmani Mika JarvinenAlexejom Muryginom. Druhý menovaný odohral o päť stretnutí viac. Murygin sa taktiež môže popýšiť lepšími štatistikami. V 25 dueloch si udržal 91,7% úspešnosť zásahov, v priemere inkasuje 2,88 gólov na zápas.

Defenzíve kraľujú bratia Loginovci. Najproduktívnejším bekom je starší z bratskej dvojice Vladimir, ktorý má na svojom konte 12 kanadských bodov. O bod za ním zaostáva 26-ročný Alexander. Vysokú porciu minút na ľade trávi aj Dylan Reese. Amuru však v obrane chýba vodcovská osobnosť. So 144 inkasovanými gólmi má najhoršiu obranu v KHL.

Chabarovsk nemá žiadnu šancu na postup do play-off a tak ruský mančaft opustila dvojica najproduktívnejších hráčov. Klub opustil Slovinec Jan Mursak, ktorý sa sťahoval do moskovského CSKA a taktiež Čech Jakub Petružálek, ktorý sa stal posilou AK Bars Kazaň. Petružálek podobný krok urobil aj vlani, keď počas sezóny prestúpil do Dynama Moskva, získal s ním Gagarinov pohár a vrátil sa do Amuru. Najproduktívnejším hráčom tímu je zo súčasných hráčov obliekajúcich dres Chabarovsku Alexander Junkov, ktorý má na svojom konte 19 bodov. S 12 gólmi je taktiež najlepším strelcom tímu.

Zostava Amuru Chabarovsk:
Brankári: Alexej Murygin, Mika Jarvinen
Obrancovia: Ilšat Bilalov, Dmitrij Bykov, Denis Ježov, Alexander Loginov, Vladimir Loginov, Dylan Reese, Arťom Sedunov, Sergej Terjajev, Vitalij Teslenko
Útočníci: Arťom Dubinin, Stanislav Kacuba, Michail Klimčuk, Roman Kopijenko, Jevgenij Korotkov, Ilja Krikunov, Arťom Krjukov, Vjačeslav Litovčenko, Dmitrij Lugin, Jevgenij Orlov, Sergej Smurov, Andrej Stepanov, Dmitrij Tarasov, Michail Fisenko, Timofej Šiškanov, Alexander Junkov

Slovan začal sériu štyroch domácich duelov úspešne. HC Sibir Novosibirsk zdolali 2:1 po samostatných nájazdoch a dobre sa tak naladili pred dnešným stretnutím.

So svojím dnešným súperom si v aktuálnej sezóne Slovanisti už zmerali sily. Na ľade ruského celku zvíťazili hladko 5:2. Vo vlaňajšej sezóne zdolali tohto súpera na domácom ľade 4:2, vonku prehrali 3:0.

Vynikajúci výkon v súboji s Novosibirskom v bráne predviedol slovenský gólman Jaroslav Janus, ktorý by podľa všetkého mal čeliť strelám dnešného súpera „belasých“.

Slovan zúfalo potrebuje, aby sa do zostavy vrátil elitný bek Michal Sersen, ktorého sužujú zdravotné problémy. Po odchode Marek Trončinského sa tak Slovan spolieha na poltucet bekov v zložení Škoula, Sigalet, Mojžíš, Mihálik, Štajnoch a Brejčák.

V útoku sa mimoriadne darí krídelníkovi Miroslavovi Šatanovi, ktorému sa podarilo skórovať aj proti Novosibirsku a momentálne je jedným z najlepších hráčov bratislavského celku. Už tradične sa o slovo počas rozhodujúcich shootoutov prihlásil Čech Michal Vondrka. Góly sa budú čakať aj od Michela Miklíka či kapitána Milana Bartoviča.  

Po tomto zápase čaká na hráčov Slovana denný odpočinok. V piatok na ľad Slovnaft Areny vykorčuľuje nováčik Admiral Vladivostok. Zápas sa začne, rovnako ako dnešné stretnutie, o devätnástej hodine.

Náš tip

Po odchodoch Petružálka a Mursaka je už tak slabá ofenzíva Amuru značne oslabená. Fakt, že Chabarovsk má najhoršiu defenzívu v KHL len potvrdzuje to, že jednoznačným favoritom stretnutia budú domáci hráči. V našej tipovacej lige tak odporúčame tipovať jednotku na víťazstvo Slovana s kurzom 1,68