Main Content

Slováci v Soči: Tomáš Marcinko - jediný zástupca Extraligy

streda, 15. január 2014 14:26 | Autor: Dávid Lech

Slováci v Soči: Tomáš Marcinko - jediný zástupca Extraligy
Slováci v Soči: Tomáš Marcinko - jediný zástupca Extraligy | zdroj: © TASR

Do povedomia hokejových priaznivcov sa dostal predovšetkým vďaka jeho nominácii na tohtoročné Zimné olympijské hry. Pred tým ho mnoho fanúšikov prehliadalo, meno Tomáš Marcinko však už rezonuje v hokejových kuloároch a možno predpokladať, že o ňom budeme ešte v budúcnosti neraz počuť.

Popradský rodák sa narodil 11. apríla 1988 v Poprade, no je odchovancom košického hokeja. Napriek svojmu mladému veku sa môže popýšiť obrovskými skúsenosťami, ktoré zbieral na mládežníckych svetových šampionátoch, ale taktiež v zahraničí a niekoľko sezón odohral taktiež za morom.

V sezóne 2003/2004 si zahral za košickú „osemnástku“. Jeho vynikajúce výkony (42 zápasov, 42 bodov) si v košickom klube okamžite všimli a tak absolvoval sedem štartov aj v košickej „dvadsiatke“. V rovnakom ročníku odohral päť stretnutí za reprezentáciu Slovenska do sedemnásť rokov, kde exceloval. V piatich dueloch si pripísal na svoje konto rovnaký počet gólov a pridal taktiež jednu asistenciu.

O rok neskôr bol už stabilným členom košického tímu U20, kde opäť patril medzi najlepších hráčov tímu a tak dostal svoju prvú príležitosť v seniorskom drese. Za Košice v najvyššej hokejovej súťaži odohral šesť stretnutí bez bodového zisku. Počas sezóny sa dostal aj do nominácie slovenskej reprezentácie do osemnásť rokov, putoval na majstrovstvá sveta tejto kategórie, v šiestich dueloch pozbieral ... pokračovanie profilu Tomáša Marcinka nájdete v našej encyklopédií tu >>>

Komplentný profil Tomáša Marcinka nájde tu v našej encyklopédií >>>